VIDEO | Záujem o škôlky je veľký, v septembri sa chcú vrátiť do normálu

1130x
22. Jún 2020
Záujem o škôlky je veľký
Pozrite si videoreportáž 
 
Materské školy po zatvorení z dôvodu pandémie sa znovuotvorili spoločne so základnými školami. Takisto ako pre základné školy, tak aj pre materské školy platili a naďalej platia prísne protiepidemiologické a hygienické opatrenia. Záujem o umiestnenie dieťaťa do škôlky zo strany rodičov je veľký. Počet detí v jednej triede bol do 15. júna limitovaný.
 
„Tam mohol byť maximálny počet 3x15, lebo máme tri oddelenia. Mám taký dojem, že asi v dvoch oddeleniach je 14 detí a v jednom je 15. Taktiež niektorí rodičia teraz žiadali o prijatie,“ prezradila Milena Kravcová, riaditeľka ZŠ s MŠ Pod Vinbargom v Bardejove.
 
„Postupovali sme pri otváraní podľa pokynov Úradu verejného zdravotníctva Slovenskej republiky, máme dve triedy ,do každej sme mohli prijať 15 detí,“ povedala Mária Exnerová, riaditeľka Cirkevnej ZŠ s MŠ sv. Faustíny v Dlhej Lúke.
 
Deti trávia čo najviac času vonku na školskom dvore, ak to počasie dovolí. Program dňa v škôlkach je rovnaký ako aj pred ich zatvorením. Pre vysoký záujem zo strany rodičov, škôlky zo začiatku museli uprednostniť deti rodičov určitých zamestnaní.
 
„Museli sme uprednostniť podľa usmernenia predovšetkým detí rodičov zdravotníkov, hasičov, policajtov až potom tie ostatné detí a učiteľov samozrejme,“ doplnila M. Kravcová.
 
„Uprednostnili sme deti z ktorých sú predškoláci a detí ktorých rodičia sú zamestnaní,“ dodala M. Exnerová
 
Deti sú v škôlkach vedené k častej hygiene a umývaniu rúk. Riaditeľky a riaditelia bardejovských škôlok veria, že sa situácia v septembri vráti do normálu.
(19:02, Z. Šinaľová)
Diskusia
Pridať komentár