Nebezpečná munícia v Dlhej Lúke

2978x
22. Jún 2020
Munícia v Dlhej Lúke
Muníciu našli v Dlhej Lúke 
 
Dnes (pondelok, 22.06.2020) v podvečerných hodinách sa v jednej z prímestských časti Bardejova našla munícia. K nálezu boli okamžite privolaní pyrotechnici z Prešova, ktorí potvrdili, že skutočne ide o vojenskú muníciu.
 
Počas výkopových prác na jednom z pozemkov v Dlhej Lúke sa pri rodinnom dome našiel nález pripomínajúci muníciu z čias druhej svetovej vojny.
 
Majiteľ pozemku ihneď zalarmoval príslušný policajný zbor v Bardejove, ktorý nasledovne vyslal pyrotechnikov z Prešova, aby muníciu zabezpečili a predišli tak možnému ohrozeniu z výbuchu.
 
Privolaní pyrotechnici zhodnotili a potvrdili, že majitelia na svojom pozemku skutočne vykopali ostrú muníciu a uviedli, že ide o delostrelecký granát z čias druhej svetovej vojny. Nález bezpečne prevzali na zneškodnenie.
 
Majiteľov pozemku upozornili, aby boli ostražití pri pokračovaní výkopových prác a stavebných úprav svojho pozemku, pretože je možné, že nálezísk takýchto nebezpečných predmetov môže byť viac a v žiadnom prípade aby s nájdenými predmetmi, ktoré sa podobajú a je pravdepodobné, že môže ísť o vojnové strelivo, nemanipulovali, ale opäť zavolali na príslušný policajný zbor.
(20:41, red)
Diskusia
Pridať komentár