VIDEO | Do Bardejova prichádza Letná škola

1398x
24. Jún 2020
Deti sa na ňu môžu tešiť v auguste
Pozrite si videoreportáž
 
Základná škola s materskou školou Pod Vinbargom 1 v Bardejove pripravuje Letnú školu. Tá odštartuje v druhom augustovom týždni, prihlásiť sa do nej môžu aj žiaci z iných základných škôl.
 
Projekt bude financovaný s podporou Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu, ktoré sa takýmto spôsobom rozhodlo reagovať na mimoriadnu situáciu spojenú s koronavírusom. V štádiu riešenia je aj stravovanie žiakov, ktoré by malo byť úplne zdarma.
 
„Mnohí rodičia majú pocit, že letná škola bude klasická škola, kde deti prídu s taškami, papučkami, desiatou, budú sa učiť, budú mať slovenčinu, matematiku a všetky predmety, a to ich možno trošku odrádza. Letná škola bude pôsobiť úplne ináč. Ministerstvo školstva rozhodlo v troch turnusoch, bude to síce až v auguste a naša škola sa teda podujala, že otvoríme letnú školu od desiateho augusta do štrnásteho augusta,“ uviedla riaditeľka školy Milena Kravcová.
 
Projekt bude realizovaný formou zážitkového učenia a didaktických hier. Riešenie jednotlivých úloh má podporiť tímovú spoluprácu žiakov a učiť ich spájať sily pri spoločnom riešení problémov.
 
„Letná škola bude plánovaná ako obsahovo integrovaný program. Hlavnou témou na celý týždeň bude minulosť a súčasnosť Bardejova. Táto téma bude rozpracovaná do ďalších dní ako história Bardejova, súčasnosť Bardejova, šport v Bardejove, ekológia mesta a v závere bude plán celého mesta Bardejov, čiže budú tam aj praktické veci,“ objasnila učiteľka Mária Volčková.
 
Každý deň bude rozpracovaný do rôznych aktivít na nosnú tému Letnej školy tak, aby deti ani nepocítili, že si okrem iného precvičia abecedu či počítanie. Náročnosť aktivít bude prispôsobená veku a potrebám žiakov.
 
„V závere týždňa sa všetko vyhodnotí, deti si spravia spoločný plán, čiže bude tam aj kolektívna práca, spolupráca a samozrejme sa aj ohodnotia, popozerajú kto čo spravil, takže naozaj všetko hravou formou bez ohľadu na to, aby si uvedomili, že sa tam budú prelínať všetky vzdelávacie oblasti, ktoré budú musieť zvládnuť, zopakovať a precvičiť,“ vysvetlila Mária Volčková.
 
Účastníci Letnej školy tak budú súčasťou inovatívneho konceptu, v ktorom si precvičia jazykové, matematické, prírodovedné, spoločenské, hudobné, pohybové, výtvarné, umelecké a praktické aktivity.
(17:00, Z. Šinaľová)
Diskusia
Pridať komentár