Robila podvody, hrozí jej 10 rokov!

10x
24. Marec 2015

Prípad prevzali kriminalisti z Bardejova

policia-pomahat-a-chranit-600.jpg

 

Až 23 ľudí mala podviesť 33 ročná Jaroslava pochádzajúca z Banskej Bystrice, pričom celková škoda, ktorú im mala spôsobiť bola vyčíslená na takmer 10.000 eur.

Kriminalisti Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Bardejove riešia prípad podvodu. V mesiaci január tohto roku vyšetrovateľ začal trestné stíhanie vo veci  tohto trestného činu, nakoľko vtedy ešte nestotožnená osoba pod zámienkou sprostredkovania zamestnania v Spojených arabských emirátoch, uverejnila na jednej z internetových portálov podvodný inzerát. V ňom sľubovala záujemcom prácu, s tým, že najskôr musia na ňou uvedený účet zaplatiť tzv. sprostredkovateľský poplatok v hodnote 650 eur.

Sľubovanej práce v dohodnutý termín sa ale záujemcovia nedočkali a rovnako sa nedočkali ani vrátenia finančného poplatku. Z doposiaľ zistených prípadov bolo preukázané, že žena sa mala takto obohacovať v období od mája minulého roku do februára tohto roku. Operatívnou prácou bardejovských policajtov sa túto ženu podarilo stotožniť a na základe dôkazov jej bolo v tomto mesiaci vznesené obvinenie zo zločinu podvodu. Nakoľko ide o dlhodobú trestnú činnosť u obvinenej ženy (doposiaľ polícia eviduje už 23 poškodených),  vyšetrovateľom bol spracovaný podnet na podanie návrhu na jej väzobné stíhanie. Je veľmi pravdepodobné, že podvedených ľudí môže byť omnoho viac a to na Slovensku ako aj v Českej republike.

Polícia preto vyzýva občanov, ktorí sa stali obeťou podvodného správania 33 ročnej Jaroslavy, alebo majú akékoľvek informácie k tomuto prípadu, aby sa ozvali na ktoromkoľvek policajnom oddelení, resp. na známe telefónne číslo 158. Obvinenej žene v prípade preukázania viny hrozí trest odňatia slobody na tri až na desať rokov. 

rybia farma.jpg

(18:23, minv)

Diskusia
Pridať komentár