V prešovskom Tatrane je už takmer kompletný káder

862x
10. Júl 2020
Na Brazílčana a Tunisana sa ešte čaká
Káder je takmer kompletný
 
Káder tímu na novú sezónu sa už postupne dáva dohromady. Kým 1. júla sa na prvom oficiálnom tréningu do prípravy zapojilo iba deväť hráčov, ich počet pomaly stúpa príchodmi ďalších hádzanárov. V Prešove aktuálne nie je už iba dvojica – Brazílčan Marcos Colodeti a Tunisan Anouar Ben Abdallah, v ktorého prípade ani skorý príchod do metropoly Šariša nemôžeme očakávať.
 
Do tréningového procesu sa už zapojila ďalšia dvojica nových hráčov - Kubánec Pavel Hernandez a Brazílčan Guilherme Linhares. Po strastiplnej ceste z Ruska čakal v domácej izolácii na výsledky stredajších testov na ochorenie COVID-19 Roman Carapkin, ktorý sa včera (t.j. vo štvrtok – pozn.) dočkal negatívneho výsledku a môže sa tak tiež pripojiť k mužstvu.mOdber ešte čaká ďalšieho Brazílčana Pedra Pacecha.
 
Viac starostí klubovým funkcionárom ale robí príchod dvojice Colodeti - Abdallah. „Na príchode Colodetiho neprestajne pracujeme, ale je to stále zložité. Žiadne úrady ho momentálne nechcú pustiť do Európskej únie, aj keď už mal viacero negatívnych testov. Každú chvíľu sa snažíme komunikovať hlavne s nemeckými a rakúskymi orgánmi kvôli jeho vstupu do EÚ, ale zatiaľ výnimku nedostal,“ skonštatoval generálny manažér klubu Miroslav Benický.
 
V inej situácii sa ocitol Tunisan Annouar Ben Abdallah. „Tuniská liga, aj na naše prekvapenie, pokračuje ďalej a miestny zväz preto viac-menej zablokoval prestupy kým nebude ukončená sezóna. Preto naňho musíme počkať,“ vysvetlil Benický s tým, že tuniská liga by sa mala dohrať až v polovici augusta. „Nie je to vôbec príjemné, keďže Annouar nemôže byť s naším tímom, no pozitívnou správou aspoň je, že bude v plnom hádzanárskom zaťažení,“ dodal generálny manažér Tatrana.
(8:49, IK, tatranpresov.sk)
Diskusia
Pridať komentár