Zdenkovi z Hertníka hrozí 5 rokov za mrežami

12x
26. Marec 2015

Za neplnenie si vyživovacej povinnosti hrozí mužovi väzenie až na päť rokov

hertnik foto.jpg

Muž pochádza z Hertníka

 

V mesiaci február tohto roku 33 ročná žena z obce Petrová, osobne  podala na políciu trestné oznámenie týkajúce sa podozrenia z prečinu zanedbania povinnej výživy.

Vyšetrovaním bolo zistené, že 33 ročný Zdenko z obce Hertník, okr. Bardejov v dobe od mája 2013 až doposiaľ - ako otec dvoch detí vo veku 12 a 8 rokov, ktoré boli zverené do výchovy a osobnej starostlivosti ich matky, neprispieval pravidelne na ich výživu. ,,Otec,, tak konal napriek tomu, že bol rozsudkom Okresného súdu v Bardejove zaviazaný prispievať na výživu svojho dievčatka sumou 50 eur mesačne a na svojho chlapčeka taktiež sumou 50 eur mesačne. Zdenko svojím nezodpovedným konaním  dlhuje na výživnom sumu vo výške 2.300 eur.  

Muž sa skutku sa dopustil aj napriek tomu, že bol už v predchádzajúcich dvadsiatich štyroch mesiacoch za taký čin odsúdený. V tomto prípade vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Bardejove vo veci začal trestne stíhanie a súčasne vzniesol obvinenie tomuto 33 ročnému mužovi z prečinu zanedbania povinnej výživy. Zákon stanovuje trestnú sadzbu odňatia slobody v tomto prípade na jeden až na päť rokov.

(11:51, minv)

Diskusia
Pridať komentár