VIDEO | V Prešove otvárajú novú karanténnu stanicu pre zvieratá

608x
14. Júl 2020
Stanica sa nachádza v mestskej časti Šalgovík 
Pozrite si videoreportáž 
 
Mesto Prešov otvára karanténnu stanicu pre zvieratá. Regionálny úrad verejného zdravotníctva potvrdil vyhovujúcu kvalitu vody, preto môže prevádzka fungovať už naplno. Stanica sa nachádza v mestskej časti Šalgovík, dočasný domov v nej nájdu opustené mačky aj psy.
 
„O tieto zvieratá sa budú starať zamestnanci prevádzkovateľa, ktorým sú technické služby mesta Prešov a taktiež zazmluvnení dobrovoľníci. V prípade potreby, alebo v prípade ošetrenia niektorého zo zvierat, zabezpečí tieto služby zazmluvnený veterinár. Zamestnanci technických služieb, respektíve dobrovoľníci budú každý deň vykonávať údržbu areálu – takisto čistenie kotercov, kŕmenie zvierat a ich venčenie,“ uviedol hovorca mesta Vladimír Tomek.
 
Karanténna stanica je určená najmä pre túlavé zvieratá, ktoré pracovníci odchytia na verejnom priestranstve mesta. Kapacity sú však obmedzené. Mesto apeluje na to, že pred kúpou psa alebo mačky treba zvážiť všetky okolnosti a brať starostlivosť o zviera ako záväzok.
 
„V areáli karanténnej stanice sa nachádza desať kotercov pre psov, s kapacitou viac ako tridsať jedincov, pričom ich finálna kapacita závisí od hmotnosti alebo od veľkosti psov. To znamená, že v prípade menších jedincov sa sem vojde približne päťdesiat psíkov. V areáli je taktiež vyčlenený samostatný objekt pre mačky s klietkami s povinnými prvkami,“ opísal Tomek.
 
Odchytené zviera musí ostať v tridsaťdňovej karanténe. Následne bude ponúknuté na adopciu. V stanici však bude o zvieratá postarané aj po uplynutí mesačnej lehoty.
(19:05, red) 
Diskusia
Pridať komentár