Mesto Poprad zlikviduje staršie ihriská, ktoré už nespĺňajú legislatívu

655x
19. Júl 2020
Mesto Poprad zlikviduje staršie ihriská, ktoré už nespĺňajú legislatívu
Na území mesta je 73 detských ihrísk 
 
Na území mesta Poprad sa v súčasnej dobe na verejných priestranstvách nachádza 73 detských ihrísk, ktorých prevádzkovateľom je Mesto Poprad. Z toho je 22 detských ihrísk zrekonštruovaných.
 
Revitalizácie detských ihrísk sa realizovali od roku 2006 do súčasného obdobia. Od 01.01.2020 vstúpil do platnosti nový zákon č. 371/2019 Z. z. o základných požiadavkach na bezpečnosť na detského ihriska a o zmene a doplnení niektorých zákonov.
 
Vlastník detského ihriska je povinný zabezpečiť splnenie požiadaviek na bezpečnosť detského ihriska podľa tohto nového zákona.
 
Mesto Poprad v zmysle tohto právneho predpisu pristúpi v najbližšom období k likvidácii starších ihrísk, ktoré nespĺňajú túto právnu legislatívu.
 
 V Bardejove bojujú o ihrisku na sídlisku Družba
 
Jedná sa o staršie hracie prvky z 80. rokov, ktoré nespĺňajú technické požiadavky. Technický stav ihrísk je nevyhovujúci, kovové časti korodujú, nie sú svojím vzhľadom atraktívne a v mnohých prípadoch ani funkčné a hlavne bezpečné.
 
Prvotne sa pristúpi k odstráneniu nevyhovujúcich hracích prvkov v lokalitách, pri ktorých sa v blízkosti nachádzajú zrekonštruované ihriská. Mesto Poprad v priebehu rokov 2019 – 2020 spracovalo projektové dokumentácie na revitalizáciu 17 detských ihrísk. Ich výstavba bude etapovitá a bude závisieť od schválených finančných prostriedkov v rozpočte mesta.
 
V súčasnosti prebieha výstavba detského ihriska na ul. Jarnej na JUHU III, ktoré by malo byť sprístupnené verejnosti v najbližšom čase. Naplnením nového zákona sa zabezpečí bezpečnosť detských ihrísk, modernizácia detských ihrísk, ale hlavným cieľom je predchádzať úrazom na detských ihriskách.
(19:44, poprad.sk)
Diskusia
Pridať komentár