18 ročný nepoučiteľný „nevodič“

959x
20. Júl 2020
Mladík bez vodičského oprávnenia
 
V nedeľu (19.07.2020) poverený príslušník Okresného dopravného inšpektorátu vo Svidníku obvinil 18 ročného mladíka zo Stropkova z trestného činu marenie výkonu úradného rozhodnutia. Ak sa mu vina preukáže, hrozí mu trest odňatia slobody až na dva roky.
 
V dopoludňajších hodinách uvedeného dňa Stropkovčan viedol osobné motorové vozidlo zn. Škoda v rodnom meste po ul. Hviezdoslavovej. Policajnou hliadkou bol riadne zastavený a kontrolovaný, pričom bolo zistené, že vedie vozidlo bez dokladov potrebných k vedeniu vozidla, mladík nebol držiteľom vodičského oprávnenia.
 
Vykonanou lustráciou bolo následne zistené, že vozidlo viedol aj napriek tomu, že mu bol vo februári tohto roku okrem iného uložený aj trest zákazu činnosti viesť motorové vozidlá a to na dobu 48 mesiacov.
 
Nevodič bol teda obmedzený na osobnej slobode, bol zadržaný a umiestnený do cely policajného zaistenia. Je na zamyslenie pre tohto mladíka, či pri takej veľkej túžbe jazdiť nebolo by vhodnejšie spraviť si riadne vodičský preukaz a tak sa vyhnúť takémuto opakujúcemu sa protiprávnemu konaniu.
(15:39, krpz)
Diskusia
Pridať komentár