Tvorivé a veselé prázdniny v Bardejove

1065x
24. Júl 2020
Tvorivé a veselé prázdniny
Zvonkohra z plastových fliaš 
 
Hornošarišské osvetové stredisko každoročne organizuje množstvo zaujímavých podujatí, od prezentácie hudobných produkcií, cez divadelné predstavenia, festivaly, atď. Medzi mimoriadne obľúbené podujatia patria už päť rokov „Prázdninové dielničky“.
 
Motiváciou pre ich vznik bola naša snaha zmysluplne naplniť deťom voľný čas počas letných prázdnin. Veľký záujem verejnosti súvisí aj s tým, že existuje množstvo obligátnych aktivít, ale naše „dielničky“ poskytli množstvo príležitostí robiť netradičné veci, ktorými môžu deti potom obdarovať rodičov, či súrodencov. Zároveň, popri získavaní zručností, deti v týchto „dielničkách“ vychovávame, okrem iného napríklad v oblasti ekologickej výchovy – recykláciou plastového odpadu, výrobou kŕmidiel pre vtáčiky z plastových fliaš.
 
Priestory Dielne ľudových remesiel tak ožili aktivitou detí v dňoch 13. až 17. júla 2020. Kreativitu a umelecké nápady realizovali pri výrobe misiek z modelovacej hmoty, lapačov snov, vejárov, náušníc, zvonkohry a príveskov z mušlí, sviečok, svietnikov. Mimoriadne ich zaujala práca s hlinou.
 
Na hrnčiarskom kruhu si vyrobili vázičky a taniere, a to pod vedením výborného učiteľa, konkrétne sa ich ujal popredný bardejovský keramikár Marek Kovaľ, ktorého práce poznajú ľudia na celom Slovensku, ale aj v zahraničí.
 
Práca s hlinou deti zaujala 
 
V Dielni ľudových remesiel sa zišli deti vo veku od 7 do 15 rokov. Počas tvorivého týždňa nadviazali nové kamarátstva, vyrobili kopu zaujímavých „umeleckých“ predmetov, ktoré budú zdobiť ich detské izby a budú im možno aj niekoľko rokov pripomínať tvorivo a veselo strávené prázdninové chvíle v Hornošarišskom osvetovom stredisku.
 
Záujemcom ponúkame ešte jednu tvorivú dielňu, a to v termíne od 10. do 14. augusta 2020. Radi sa s vami stretneme a zabavíme pri tvorbe pekných vecí a vecičiek. Prihlásiť sa môžete na t. č. 0903251629. Tešíme sa na Vás! Projekt z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia.
(8:10, M. Harňaková)
Diskusia
Pridať komentár