Ďalšie zasadnutie Mestského zastupiteľstva v Prešove neprebehlo podľa plánu

1029x
24. Júl 2020
Väčšina prešovských poslancov odmietla účasť na videokonferencii
 
4. zasadnutie Mestského zastupiteľstva mesta Prešov bolo v utorok zrušené z dôvodu neúčasti väčšiny poslancov. Tí sa na začiatku zasadnutia neprezentovali a zvyšok poslaneckého zboru nemohol prerokovať ani jeden z pripravených bodov, vrátane riešenia havarijných stavov v meste Prešov a odškodnenia rodín z Mukačevskej ulice.
 
V pláne bolo schvaľovanie finančného odškodnenia vo forme dotácie pre vlastníkov bytov na Mukačevskej ulici 3, 5, 11, 13, 15, 17 a tých vlastníkov bytov v bytových domoch na Mukačevskej 19, 21, 23 a 25, v ktorých bola spôsobená škoda pri výbuchu plynu v decembri minulého roka.
 
Zasadnutie zastupiteľstva sa malo uskutočniť prostredníctvom videokonferencie. Väčšina poslancov sa však neprihlásila a rokovanie sa preto nemohlo uskutočniť. Z 31 poslancov bolo prítomných iba 7. Účasť na videokonferencii odmietli kvôli dôležitým bodom rokovania, ako napríklad rozpočtové opatrenie na 3,5 milióna eur, ktoré chceli prebrať na fyzickom stretnutí.
 
„Mali sme možnosť kúpiť 7 autobusov z Bratislavy za 42 tisíc eur, ktoré má v súčasnosti Dopravný podnik mesta Prešov iba zapožičané. Je to veľmi výhodná ponuka, o ktorú nechceme prísť nakoľko môžeme ušetriť viac ako 25 tisíc eur ročne na nájomnom za tieto vozidlá. Väčšina poslancov však na rokovaní chýbala, čím Prešovčanom ukázali, ako im záleží na našom meste,“ uviedla primátorka mesta Prešov Andrea Turčanová. Prešovskí poslanci mali rozhodovať aj o schválení financií v objeme 160-tisíc eur na opravy havarijných stavov v meste.
 
Vedenie mesta Prešov považuje prístup 24 poslancov za nezodpovedný, nakoľko ich povinnosťou je zúčastňovať sa na zasadnutiach mestských zastupiteľstiev, na ktorých rozhodujú o fungovaní mesta a jeho budúcnosti. Kompetentní to vnímajú ako znepokojivý signál pre všetkých obyvateľov, ktorých záujmy poslanci reprezentujú ako ich volení zástupcovia.
(18:45, red)
Diskusia
Pridať komentár