VIDEO | Cyklisti v Prešove môžu naplno využívať všetky cykloprístrešky

768x
26. Júl 2020
Osem cykloprístreškov pre Prešovčanov
Pozrite si videpreportáž 
 
So začínajúcou letnou cyklistickou sezónou rozbieha mesto Prešov ostrú prevádzku cykloprístreškov. Tie boli dokončené minulú jeseň ako pokračovanie projektu Central MeetBike. Do jedného prístrešku je možné uložiť 16 - 28 bicyklov.
 
„Osem prešovských cykloprístreškov prešlo v uplynulom období testovacou fázou. Vďaka postupnému uvoľňovaniu opatrení súvisiacich s ochorením covid-19 a taktiež s nástupom teplého letného počasia sú už tieto cykloprístrešky pripravené na používanie a ich prevádzka sa môže naplno rozbehnúť,“ uviedol hovorca mesta Prešov Vladimír Tomek.
 
Cykloprístrešky sú vybavené solárnymi panelmi s osvetlením, kamerovým systémom a elektronickým uzamykaním. Elektronický systém v zariadeniach je nastavený tak, aby bol zabezpečený ich neustály chod.
 
„Ostrá prevádzka v praxi znamená, že svoj bicykel si môžete do ktoréhokoľvek z ôsmich prístreškov uložiť kedykoľvek počas dňa - 24 hodín denne. Funguje to jednoduchým spôsobom. Stačí, ak si cyklista príde na mestský úrad zapožičať čip, ktorý si môže zapožičať na jeden deň, alebo na celý rok,“ opísal Tomek.
 
Prístrešky sú rozmiestnené v rámci celého mesta v rôznych mestských častiach. Dva cykloprístrešky sa nachádzajú pri Prešovskej univerzite, jeden z nich bol presunutý z pôvodného miesta na Jarkovej ulici, kde aktuálne prebieha komplexná rekonštrukcia. Okrem toho ich nájdete aj na Košickej, Slovenskej, Exnárovej, Mukačevskej a Bajkalskej ulici, aj na Ulici Armádneho generála Svobodu.
(18:38, B. Slivková)
Diskusia
Pridať komentár