Pani Helenu z Bardejova udali za nedodržanie karantény, pokutu zaplatiť odmieta

2002x
27. Júl 2020
Bardejovčanka dostala pokutu za nedodržanie karantény, uhradiť ju však neplánuje
 
Pani Helenu v liste označili ako obvinenú 
 
Jedna z obyvateliek mesta Bardejov sa dostala do neľahkej situácie. Úrad verejného zdravotníctva jej poslal papier, ktorý jej nariaďuje uhradiť pokutu vo výške 250 eur. Neznáme osoby ju udali z nedodržania povinnej karantény pri návrate zo zahraničia. Absurdné na celom prípade je, že sa pani Helena vrátila z Nemecka ešte predtým, než bolo štátom vydané nariadenie týkajúce sa navrátilcov.
 
Nejasnosti okolo pokuty sú v štádiu riešenia už päť mesiacov. Bardejovčanka sa vrátila z Nemecka v období, keď na Slovensku neboli ešte žiadne opatrenia týkajúce sa návratu zo zahraničných krajín. Pre TV Markíza uviedla, že na Slovensko prišla 16. februára. O desať dní išla k lekárovi, ktorý jej vypísal PN-ku pre problémy s chrbticou.
 
Návrat Heleny niekto zaregistroval až po mesiaci. Bolo to v čase, keď bola nariadená povinná štátna karanténa. Následne ju v mieste bydliska navštívila polícia a spracovala záznam o priestupku. Pani Helena tvrdí, že ak by štátne orgány požadovali dôkaz o skoršom návrate domov, ukázala by potvrdenie o PN. Nepočítala však s tým, že prípad bude mať taký spád. Vecou sa začal zaoberať aj Regionálny úrad verejného zdravotníctva. Občianke poslal list, v ktorom bola stanovená pokuta vo výške 250 eur. Musí ju zaplatiť do 30 dní.
 
Pani Helena podala v prípade odvolanie a doložila k nemu aj doklad o dočasnej PN-ke. Pokutu odmieta uhradiť. Bardejovský ÚVZ jej doručil oznámenie, v ktorom jej pokutu zrušil. Do platnosti vstúpi však až po tom, čo pani Helena absolvuje ústne pojednávanie. V súčasnosti Bardejovčanka čaká na ďalší postup úradu, ktorý sľúbil, že prípad uzavrie do troch týždňov.
(18:30, red, foto: markiza.sk)
Diskusia
Pridať komentár