V Bardejove nás privítali, obom prajem všetko dobré

38x
30. Marec 2015

Blog: Boli sme na zápase v Bardejove

V sobotu privítali futbalisti Partizána Bardejov celok Lokomotívy Košice, fanúšikovia Bardejova privítali fanúšikov Košíc. Na zápas do Bardejova zavítala aj skupina fans Lokomotívy a spravodajský portál Ahoj Bardejov.sk vám prináša pohľad na zápas i na celkovú návštevu mesta zo strany Košičanov.

 IMG_6137.JPG

 

Pohľad na tabuľku pred posledným kolom základnej časti DOXXbet II.futbalovej ligy skupiny východ bol jasný a ukazoval, že vzájomný zápas Bardejova a Lokomotívy už neovplyvní ambície Bardejova v ďalšom priebehu a Lokomotíva bude bojovať o každý bod do svojej tabuľky o záchranu. Zaujímavejší bol však pohľad na posledné zápasy, ktoré Bardejov a Lokomotíva odohrali a ten hovoril, že v posledných 10-tich súťažných zápasoch v lige Bardejov prehral len raz a Lokomotíva v posledných 10-tich súťažných zápasoch prehrala v lige len dvakrát! A naozaj zaujímavé je, že obidve mužstvá naposledy prehrali rovnako v Dolnom Kubíne a rovnako 2:1! Dobrá forma oboch mužstiev preto predznamenala zaujímavý zápas z ktorého vám prinášam krátku reportáž.

 

Už piatkové pekné teplé jarné počasie naznačilo, že víkendové počasie na futbal by mohlo byť tiež pekné, no v sobotu sa počasie výrazne zmenilo, keď sa zápas Bardejova s Lokomotívou hral už v chladnom a daždivom počasí. Na zápas preto prišlo len asi 300 divákov, ale nechýbali fanúšikovia z obidvoch táborov. Červeno-modrí "Partizáni" ako aj modro-bieli "Lokyšti", ktorí opäť potvrdili svoju vernosť a opäť pricestovali za svojimi miláčikmi aj keď dnes skôr v symbolickom počte. IMG_6106.JPG

Ešte na stanici v Košiciach sa pred svojou cestu do Rotterdamu so mnou so svojou sympatickou rodinkou rozlúčil fanúšik Mišo ktorému prajeme v zahraničí v len to najlepšie, no ja som už rýchlo smeroval za touto reportážou do Bardejova. Za spomenutie tiež stojí fanúšik, ktorému nikto nepovie ináč ako Janči, ktorý na zápasoch svojej Loky vrátane priateľských zápasov, zápasov na sústredeniach či v zahraničí, nechýbal už vyše dvoch rokov! A nechýbal aj dnes a zápasu dnes nechýbal naozaj dobrý futbal. O niečom už fanúšikov informovali Onlajny.cz no ja by som vás rád informoval aj po tej fanúšikovskej stránke.

Ešte pred vstupom na štadión uvítal na bráne fanúšikov Lokomotívy milý pán usporiadateľ...Vitajte Lokomotíva. V bufete na štadióne ich však čakal ďalší šok a to  zvítanie z ďalším fanúšikom s chutným menom. Dnešný zápas bol napriek jeho spomínanej menšej významnosti pre domácich veľmi zaujímavý a výsledok prvého polčasu hovorí za všetko. 

Ešte sa len diváci usádzali na tribúne a v 2.minúte domáci futbalisti využili malú nepresnosť na kraji Lokomotívy, po ktorej sprava pripravil loptu Szymon Gruca, brankár Jakub Kovalik loptu vyrazil a z odrazenej lopty do brány sa tešil autor gólu Adrián Guľa a v 2.minúte už bolo 1:0. V 4.minúte už bolo ale 1:1 a to keď po rohu Lokomotívy ktorý zahrával Martin Hloušek z pravej strany lopta letela veľmi pekne pred brankára Bardejova Jána Čikoša ktorý ju nechytal, lopta sa odrazila k Marekovi Petričkovi a ten prudkou strelou vyrovanal na 1:1. Bardejov mal ale hneď v 6.minúte veľkú šancu na 2:1 no brankár Jakub Kovalik strelu vyrazil a dorážku Bardejovčan Vladislav Palša už netrafil. V 10.minúte Lokomotíva zabojovala o loptu na pravej strane na úrovni bránkovej čiary odkiaľ prišiel aj pekný center do šestnástky, kde boli Tomáš Labun s Patrikom Zajacom a ten sa dostal k lopte a zblízka prestrelil brankára Bardejova Čikoša a Lokomotíva viedla 2:1.

Takýto obrat neverili možno ani hráči Lokomotívy a nieto ešte malá skupinka fanúšikov Lokomotívy. Lokomotíva mala ešte šancu, keď z priameho kopu Martin Hloušek centroval na Tomáša Labuna, no ten bol v ofsajde. Bardejovčania mali ale šance a najmä šanca dnes najlepšieho hráča Partizánu Bardejov Michala Grohoľa mohla znamenať už vyrovnanie. V 21.minúte prišla skoro identická situácia z druhého gólu, kedy Lokomotíva na pravej strane zabojovala o loptu a bol tam tentokrát Patrik Zajac ktorý ju načechral do šestnástky, kde vyskočil a stečoval loptu Lukáš Horváth a bolo už 1:3. A bol to obrat ako z ríše snov.

Kvalitné mužstvo Bardejova to ako keby ani nerozhodilo a hneď z protiútoku to aj dokázali. Priamy kop z ľavej strany zahrával Francúz Loic Gagnon a jeho center mieril nebezpečne do šestnástky, kde bol Michal Vilkovský a už sa zdalo že zachráni situáciu no vyskočil tam veľmi šikovný Vladislav Palša a hlavou hneď znižil na 2:3. Hral sa vyrovnaný futbal dobrej druholigovej úrovne a prichádzali ďalšie šance na obidvoch stranách. Najprv Michal Vilkovský tesne minul bránu a potom obrovskú šancu mal Bardejov keď Gagnon pekne vystrelil a brankár Kovalik strelu vyrazil. Prišli aj ďalšie šance Bardejova najmä Lukáša Zápotoku a Szymona Grucu ale tie nevyužili. V 39.minúte bol poľský hráč už v gólovej situácii, keď po nahrávke na Vladimíra Andraščíka vybehol brankár Kovalik, Jakub už na zemi túto situáciu neprerušil a Vlado Andraščík ho ľahko prehodil a bolo v 39.minúte už 3:3. To ohromne potešilo sympatickú skupinku fanúšikov Partizána Bardejov, ktorí si hneď želali ďalší gól...No ten už neprišiel celý zápas a to ani z jednej strany. 

IMG_6115.JPG

 

Druhý polčas sa začal už viditeľne opatrne z oboch strán ale ešte po prvom polčase, ktorý sprevádzalo daždivé a chladné počasie sa fanúšikovia zohriali čajom. Tatranským. Hráči Bardejova mali náznaky dobrých šancí, ale obrana Lokomotívy bola veľmi pozorná. A dá sa povedať, že v prvom polčase mal viac šancí Bardejov a v druhom Lokomotíva. A hra bola teraz naozaj opatrná z obidvoch strán no zaujala príležitosť Bardejova po ľavej strane no bravúrne zasiahol vkĺzačkou Dušan Kolek, ktorý aj napriek tomuto krásnemu zákroku nemá asi dnes najlepší dojem zo svojho výkonu, kedže je zvyknutý stále na svoj vysoký level. Lokomotíva sa dostávala do šancí, kedy v príležitostiach sa ocitol výkonmi, ale aj povahou veľmi sympatický Marek Petričko, ale najmä v 67.minúte kedy saMichal Vilkovský ocitol krásne pred bránou Bardejova, no jeho strela mierila vedľa.

IMG_6097.jpg Pochváliť treba fanúšikov oboch klubov, napriek počasiu aké vládlo nad štadiónom sa snažili neustále povzbudzovať svoje mužstvá. A to už zaujalo rozcvičovanie Dávida Fábryho v drese Lokomotívy, ktorý bol jediným striedajúcim hráčom Lokomotívy v dnešnom zápase. Pri striedaní Dávida Fábryho zaujal aj brankár Jakub Kovalik ktorý pri potlesku od fanúšikov Lokomotívy pre striedajúceho Michala Vilkovského zakýval aj on fanúšikom za ním...a pri pohľade na presný čas 16:27, napadlo či to nesúvisí s jeho číslom dresu 27, ktoré je naozaj magickým takzvaným "mŕtvolným číslom" od čias úmrtia legiend Kurta Cobaina, Amy Winehouse, Janis Joplin a Jimiho Hendrixa, ktorí sa stali legendami v rovnakom veku 27 rokov! 

Dávid Fábry je taký weissovský typ hráča a hneď sa ocitol v šanci no neprekľučkoval sa až k bráne ako jeho odchovanec z "Mancity" akadémie. Na záver zápasu zaujala ešte šanca Lokomotívy Košice v 87.minúte kedy roh zahrával Martin Hloušek a na roh skákal výborný a stabilne hrajúci obranca Lokomotívy Lukáš Horváth no ten sa už hlavou nepresadil, keď jeho hlavička mierila vedľa. 

Keby sa tento zápas vysielal na Skysports, asi by sa o ňom ešte dlho rozprávalo, hlavne o tom neuveriteľnom úvode zápasu, kedy sa Bardejov ujal vedenia už v 2.minúte, ale Lokomotíva neuveriteľne otočila na 1:3, no znova sa domáci dotiahli na 3:3 a zápas sa tak skončil asi spravodlivou remízou. Bardejov teraz čakajú súboje o postup do Fortuna ligy, ale ako sa teraz prezentujú hráči Lokomotívy je to naozaj obdivuhodné.

Lokomotíva totiž vyhrala nad Michalovcami, remizovala s Áčkarmi z Fortuna ligy nabitým MFK Košice B, s Prešovom a teraz aj s Bardejovom a tak možno povedať, že by sa Lokomotíva pri tejto forme od začiatku sezóny asi zaslúžene a jednoznačne pohybovala v hornej časti tabuľky. Prajem obom mužstvám všetko dobré.

(00:05, Peter K. (iLoky,www.peterkblogger.blogspot.com)

639
Diskusia
Pridať komentár