Z celého okresu je najlepšie Gymnázium Leonarda Stöckela

145x
30. Marec 2015

Najlepšie je horné gymnázium

470x23576c39e83cea500643444e169a1a2b8b7.jpg

 

Ešte v závere minulého roka vydal Inštitút pre ekonomické a sociálne reformy (INEKO) rebríček stredných škôl, ktorý sa určuje podľa kvality žiakmi dosahovaných výsledkov. INEKO je mimovládna nezisková organizácia, ktorá podporuje ekonomické a sociálne reformy s cieľom odstraňovať prekážky dlhodobého pozitívneho vývoja slovenskej ekonomiky a spoločnosti.

Na východnom Slovensku, v Prešovskom a v Košickom samosprávnom kraji sa z okresu Bardejov v rámci gymnázií na dvanástom mieste umiestnilo Gymnázium Leonarda Stöckela. Najlepšie obstálo Gymnázium na Poštovej 9 v Košiciach. Pri hodnotení škôl sa do úvahy brali tieto položky: maturita žiakov, nezamestnanosť absolventov po skončení školy, prijímanie na vysoké školy, inšpekcia, mimoriadne výsledky, účasť na súťažiach, podmienky vzdelávania pre pedagogický zbor a finančné zdroje.

Gymnázium Leonarda Stöckela patrí k najlepším stredným školám v okrese Bardejov, ale zároveň sa zaradilo medzi úspešné školy v rámci celého Slovenska. V hodnotení škola získala známku 6, spoločne s Gymnáziom na Kukučínovej 1 v Poprade a s Gymnáziom sv. Moniky v Prešove. Známka 6 znamená, že škola má veľmi dobré výsledky. V rámci celého Slovenska bolo hodnotených 187 gymnázií, „horné gymnázium,“ ako sa tejto škole ľudovo hovorí, skončilo na 41. mieste. Najvyššie sa umiestnilo už druhý rok po sebe Bilingválne gymnázium Komenského 215 v Sučanoch.

Gymnázium Leonarda Stöckela má v súčasnosti 50 učiteľov a 600 žiakov. Od nového školského roka škola pre študentov otvorí bilingválne štúdium, žiaci sa budú vzdelávať v anglickom jazyku, pôjde o predmety matematika, geografia, biológia, náuka o spoločnosti, dejepis, umenie a kultúra a v zálohe má škola aj predmet chémia. Bilingválne štúdium žiakom otvorí dvere študovať na najprestížnejších zahraničných univerzitách. 

(16:06, n)

Diskusia
Pridať komentár