Bilancia z ciest Prešovského kraja za prvých sedem mesiacov roku 2020

708x
13. August 2020
Viac nehôd pod vplyvom alkoholu
Následkom nehôd prišlo o život 6 ľudí
 
Vývoj dopravnej nehodovosti za 7 mesiacov roku 2020 z pohľadu následkov hodnotí polícia ako priaznivý, pretože vo všetkých sledovaných ukazovateľoch (v počte dopravných nehôd, počte usmrtených účastníkov, ako aj v počte ťažko a ľahko zranených osôb pri dopravných nehodách) bol zaznamenaný pokles. Nárast je evidovaný v počte nehôd zavinených pod vplyvom alkoholu.
 
Policajti zaevidovali 1129 dopravných nehôd:
  • Následkom nehôd prišlo o život: 6 ľudí (o 6 menej ako v rovnakom období minulého roka)
  • Ťažké zranenia utrpelo: 68 osôb (pokles o 30)
  • Ľahké zranenia utrpelo: 378 osôb (pokles o 101)
  • Dopravné nehody zavinené pod vplyvom alkoholu: 140 (nárast o 15)
 
Policajti sú denne v uliciach a dohliadajú na našu bezpečnosť. K pozitívnemu vývoju dopravno-bezpečnostnej situácie v Prešovskom kraji nepochybne prispelo aj množstvo policajných akcií, realizovaných v cestnom dohľade.
 
Vykonaných bolo 10 celokrajských osobitných kontrol a 11 spoločných výkonov služby útvarov služby dopravnej polície, poriadkovej a železničnej polície. Okresné dopravné inšpektoráty v kraji vykonali v hodnotenom období roka 2020 celkom 144 vlastných osobitných kontrol a 35 spoločných výkonov služby.
 
Napriek tomu, že z pohľadu tejto bilancie Prešovský kraj v rámci Slovenska zaznamenal prvenstvo – a teda najnižší počet usmrtení pri dopravných nehodách, nesmieme zaspať na vavrínoch. V akciách a osobitných kontrolách preto bude polícia pokračovať aj naďalej.
 
Zároveň apelujú na verejnosť: každý účastník cestnej premávky môže prispieť k bezpečnosti dodržiavaním pravidiel, sústredenou jazdou a nepreceňovaním svojich schopností. Veľa šťastia na cestách!
(14:56, red, facebook/Polícia SR-Prešovský kraj)
Diskusia
Pridať komentár