Búranie nebezpečného múru na Mlynskej ulici v Bardejove

1991x
14. August 2020
Naklonený múr je minulosťou
Nový múr by mal vyrásť do konca septembra 
 
Naklonený múr, ktorý sa nachádza na Mlynskej ulici v Bardejove, bol sledovaný samosprávou už dlhšie časové obdobie, pretože ohrozoval chodcov. Na jeho opravu však chýbali finančné prostriedky. Bardejovčania sa nakoniec dočkali finálneho verdiktu – mesto schválilo peniaze na jeho opravu.
 
Po schválení prostriedkov začali pracovníci spoločnosti Bapos s búraním múru. Na jeho mieste sa následne vybuduje nový. Oprava je realizovaná na pozemku mesta. Do priľahlého súkromného pozemku sa kopaním nijako nezasiahne. Pracovníci spevnia podklad tak, aby už nedochádzalo k erózii.
 
Kameňom úrazu bola zlá statika objektu. Pri návaloch dažďov dochádzalo k namoknutiu terénu. Odhadovaná cena prác sa má vyšplhať približne na 70 000 eur. Múr by mal byť opravený do konca septembra. Kým sa tak stane, vodiči budú musieť rátať s menšími dopravnými obmedzeniami.
 
Počas realizácie bude uzatvorená polovica príjazdovej cesty od Bocian Komplexu. Na druhej polovici budú prebiehať stavebné úpravy. Mesto vyzýva vodičov a občanov počas tohto obdobia k väčšej trpezlivosti.
(9:26, red, foto: ibardejov.sk)
Diskusia
Pridať komentár