V Malcove v noci zhorelo 11 chatrčí, dnes ráno zasadal krízový štáb

10x
31. Marec 2015

Zasahovali aj dobrovoľní hasiči

chatrc.jpg

Vyhoreli chatrče (ilustračné foto)

 

V pondelok večer (30.3.2015), no i dnes (v utorok) ráno bolo v obci Malcov rušno. V časti rómskych chatrčí z doposiaľ neznámych príčin začalo horieť, chytilo sa a zhorelo až 11 chatrčí. Dnes ráno už zasadal krízový štáb, ktorý zvolal starosta obce Stanislav Gernát ešte v noci. Štáb rieši situáciu a zasadal už dnes ráno.

Obyvatelia chatrčí odhadli škodu na majetku na približne 80 000 eur. „Požiar bol oznámený na tiesňovú linku v čase 20:28 hod. Na miesto vyrazili hasiči z Bardejova a zo Starej Ľubovne. Okrem 12 profesionálnych hasičov na mieste požiaru zasahovalo aj 35 dobrovoľných hasičov z Malcova a Lenartova,“ uviedla operačná dispečerka Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Prešove.

Na mieste aj dnes ráno prebieha dohasovanie požiaru. Poškodených je približne 15 chatrčí. Podľa informácii spravodajského portálu Ahoj Bardejov.sk vo večerných hodinách  bolo v Malcove naozaj rušno, Rómovia nevedeli, čo majú robiť skôr. V ohrození boli aj ľudia, ktorí sa na miesto požiaru prišli pozrieť. Obec sa snaží situáciu riešiť a Rómom už podala pomocnú ruku. Ľudia z vyhorených chatrčí majú k dispozícii stravu i stany.

mal ahoj.jpg

Požiar v Malcove

 

(10:14, red, foto: internet)

Diskusia
Pridať komentár