VIDEO | Plaváreň na Vinbargu už čoskoro otvorená

2226x
20. August 2020
Druhá krytá plaváreň v Bardejove
Pozrite si videoreportáž 
 
Obyvatelia Bardejova sa dočkajú otvorenia krytej plavárne, ktorá sa nachádza na sídlisku Vinbarg. Pokračovanie stavebných prác na rozostavanom objekte stagnovalo niekoľko rokov, hlavným problémom boli chýbajúce financie.
 
V súčasnosti už plaváreň funguje v skúšobnom režime, kompetentní však dolaďujú posledné detaily týkajúce sa technického zázemia. Plavci by tak mohli otestovať jej interiér už v jeseni.
 
„Na to, aby bola plaváreň oficiálne otvorená, je potrebné splniť ešte nejaké administratívne kroky. V prvom rade musí byť stavba s:kolaudovaná. Ak pôjde všetko bez problémov, samospráva plánuje otvoriť plaváreň k prvému októbru tohto roka,“ uviedol hovorca mesta Štefan Hij.
 
Stavba je realizovaná pomocou troch zdrojov financovania. Prvým je bezúročná pôžička vlády, druhým je grant, ktorý poskytol Prešovský samosprávny kraj a tretím sú vlastné zdroje mesta. Cieľom samosprávy je, aby táto plaváreň slúžila širokej verejnosti.
 
„Chcem ubezpečiť všetkých, ktorí nás vidia a počúvajú, že plaváreň na Vinbargu bude slúžiť v dopoludňajších hodinách na plavecký výcvik žiakov základných a materských škôl, v skorých popoludňajších hodinách bude slúžiť na voľnočasové aktivity detí. Objednať hodiny si ale budú môcť aj firmy, organizácie či občianske združenia,“ doplnil Hij.
 
Projekt plavárne je súčasťou dostavby športovo-oddychového areálu Základnej školy na Vinbargu, ktorý patrí pod širší zámer revitalizácie sídliska.
 
„Vytvárajú sa úplne nové vnútroblokové priestory, vznikli tam nové chodníky i nové hracie prvky,“ dodal hovorca.
 
Dokončenie plavárne a jej odovzdanie do užívania by malo podľa mesta prispieť ku skvalitneniu života obyvateľov sídliska Vinbarg, ale aj ostatných obyvateľov Bardejova.
(8:50, red)
Diskusia
Pridať komentár