Polícia prišla riešiť domáce násilie, našla konope

2039x
31. August 2020
Preverenie oznámenia k priestupku skončilo obvinením z drogovej trestnej činnosti
Konope v Hervartove 
 
Policajná hliadka bola vyslaná k prevereniu oznámenia ohľadom priestupku proti občianskemu spolunažívaniu a to do jedného z domov v obci Hervartov.
 
Muž opakovane mal napádať ženu. Pri preverovaní a vyťažovaní bolo zistené, že v dome útočník pestuje konope za pomoci podomácky vyrobeného zariadenia na urýchlenie ich rastu. Išlo o podomácky vyrobený žiarivkový ohrievač a ventilátory. Pri domovej prehliadke bolo zaistených 82 zelených rastlín.
 
Vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Bardejove v prípade začal trestné stíhanie vo veci zločinu nedovolená výroba omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držanie a obchodovanie s nimi. Bolo preukázané, že protiprávnej činnosti sa dopúšťal 40 ročný muž, ktorý bol zadržaný a bol umiestnený do cely policajného zaistenia. Po vykonaní potrebných procesných úkonov bol obvinený z uvedeného zločinu.
 
Ak sa mu vina preukáže, hrozí mu trest odňatia slobody na tri až desať rokov. Na obvineného bardejovský vyšetrovateľ spracoval podnet na podanie návrhu na jeho väzobné stíhanie.
(14:55, krpz)
Diskusia
Pridať komentár