Muž zaútočil najskôr kovovou tyčou, potom tesárskym kladivom

1199x
31. August 2020
Hádka vyústila do fyzického konfliktu
 
V jednom z domov na ul. Poštárka v Bardejove došlo k hádke a neskôr aj k fyzickému konfliktu dvoch mužov. Stalo sa to v sobotu (29.08.2020) vo večerných hodinách. Konflikt vyústil až do zranenia jedného z nich.
 
41 ročný muž po predchádzajúcej hádke sa vyhrážal zabitím 23 ročnému mužovi, pričom mu kovovou lištou udrel po hlave. Napadnutý muž utrpel tržné poranenie hlavy, ide o zranenie, ktoré si vyžiada liečenie. Útočník na chvíľku odišiel, no vrátil sa a mal v ruke tesárske kladivom, ktorým opäť zaútočil na hlavu mladého muža. Ten stihol útok čiastočne vykryť.
 
Takéto správanie u poškodeného vzbudilo obavu o život a zdravie. Polícia po príchode na miesto útočníka okamžite obmedzila na osobnej slobode. V prípade bolo začaté trestné stíhanie vo veci prečinu nebezpečné vyhrážanie, z ktorého bolo následne vznesené obvinenie 41 ročnému mužovi.
 
Ten je momentálne umiestnený v cele policajného zaistenia. Zákon pri tomto porušení zákona stanovuje pre páchateľa trestnú sadzbu odňatia slobody na šesť mesiacov až na tri roky. Na obvineného bol spracovaný podnet na podanie návrhu na jeho väzobné stíhanie.
(15:40, krpz) 
Diskusia
Pridať komentár