VIDEO | Nový školský rok sprevádzajú viaceré opatrenia

1332x
02. September 2020
Žiaci si musia zvyknúť na nový režim  
Pozrite si videoreportáž 
 
Začiatok nového školského roka priniesol pre žiakov a pedagógov viaceré zmeny. Situácia s koronavírusom ovplyvnila aj fungovanie v školských laviciach, k povinnej výbave pribudli pravidelná dezinfekcia či ochranné rúška. Kľúčové budú prvé dva týždne, ktoré si žiadajú väčšiu disciplínu nielen zo strany školákov, ale aj rodičov.
 
„Pre nás to bolo hlavne plné očakávaní z toho hľadiska, že ako sa budú oparenia spojené s COVID-19 dodržiavať, ako prídu pripravení rodičia, či si vôbec obmedzenia niektorí čítali. Náročné to bolo hlavne po organizačnej stránke, ale myslím si, že naša škola to pekne zvládla,“ objasnil pedagóg ZŠ s MŠ Pod Vinbargom v Bardejove Tomáš Ivan.
 
Telesná výchova inak 
 
Zmena nastane aj vo vedení výučby telesnej výchovy, ktorá môže byť zatiaľ realizovaná len formou exteriérových aktivít. Prispôsobiť sa musia aj športové triedy s novými prváčikmi.
 
„Momentálne, ak je dobré počasie, môžeme trénovať na otvorenej trávnatej ploche. Akonáhle bude zlé počasie a nebudeme mať k dispozícii ľadovú plochu, na ktorej je momentálne technický problém s chladením, tak budeme musieť improvizovať na zimnom štadióne. Poprípade budeme rušiť tréningy, nakoľko telocvičňu ešte nemôžeme využívať,“ uzavrel Ivan.
 
Nové výzvy 
 
Prvý školský deň bol síce iný ako tie predošlé, no tí najmenší aj napriek opatreniam neskrývali radosť z novej životnej etapy. A na čo sa malí prváčikovia tešia najviac?
 
„Že budem chodiť do školy na hokej.“
 
„Na matematiku.“
 
„Že budem čítať, lebo niekedy, keď niekam idem, napríklad ku kamoškám, alebo keď majú malé deti, tak stále vravia, že im mám prečítať rozprávku.“
(19:00, red)
Diskusia
Pridať komentár