Prešovské ulice Štefánikova a Hviezdoslavova budú znovu prejazdné

657x
02. September 2020
Na vynovené ulice sa vráti doprava
 
Štefánikova a Hviezdoslavova pri OC Forum budú opäť plne prejazdné. Novinkou bude jednosmerka na ulici Janka Borodáča v smere od Pavlovičovho námestia na Štefánikovu ulicu.
 
Na časti prešovských ulíc Štefánikova a Hviezdoslavova, ktoré boli niekoľko mesiacov uzavreté, sa opäť vráti dopravný ruch a chodci. Kompletná rekonštrukcia cestných komunikácií a chodníkov v okolí Obchodného centra Forum je už ukončená. Uzávierka ulíc trvala od 10. februára 2020 a skončila sa 31. augusta 2020.
 
V súvislosti s ukončením uzávierky ulíc Štefánikova a Hviezdoslavova bola od 01.09.2020 obnovená cestná premávka na oboch uliciach. Zároveň bola sprevádzkovaná zmodernizovaná cestná dopravná signalizácia na križovatke ulíc Štefánikova – Grešova – Masarykova – Hlavná, taktiež novovybudovaná cestná dopravná signalizácia pre chodcov na Hviezdoslavovej ulici a cestná dopravná signalizácia pre chodcov na Okružnej ulici. Signálny plán cestnej dopravnej signalizácie na križovatke ulíc Okružná a Požiarnická sa vráti do svojho pôvodného režimu.
 
Spustená prevádzka MHD
 
Od začiatku septembra začali premávať po uliciach Štefánikova a Hviezdoslavova linky MHD. Do svojich pôvodných trás sa vrátili všetky linky, teda č. 29, 32 a 32A. Oplotenie staveniska bolo posunuté a osadené po obvode stavby Obchodného centra Forum. Z dočasného parkoviska na mieste bývalej tržnice, ktoré slúžilo počas uzávierky komunikácie pre obyvateľov bytového domu na Hviezdoslavovej ulici, bol vytvorený priestor pre zásobovanie a logistiku stavby obchodného centra.
 
V súvislosti s ukončením uzávierky ulíc Štefánikova a Hviezdoslavova došlo aj k zjednosmerneniu ulice Janka Borodáča v smere od Pavlovičovho námestia na Štefánikovu ulicu. Bude tak zokruhovaná cestná premávka po uliciach Hviezdoslavova, Janka Borodáča a Štefánikova a pribudnú parkovacie miesta na jednosmerných častiach Hviezdoslavovej ulice a ulice Janka Borodáča, čo prinesie uľahčenie parkovania pre obyvateľov týchto ulíc, taktiež pre klientov Finančnej správy a pre vodičov privážajúcich a odvážajúcich deti z a do Evanjelickej spojenej školy.
(18:12, presov.sk) 
Diskusia
Pridať komentár