Kontrolný deň na stavenisku oddychovej zóny na sídlisku Obrancov mieru

1600x
03. September 2020
Kontrolný deň na základe podnetov občanov
Zúčastnení sa dohodli na zvýšení nákladov 
 
Konanie kontrolného dňa na stavenisku oddychovej zóny na sídlisku Obrancov mieru iniciovala samospráva na základe podnetov občanov, ktorí sa dožadovali istých revízií projektu a s tým spojených zvýšených nákladov na jeho realizáciu.
 
Zúčastnení poslanci za tento volebný obvod, primátor mesta, projektant, zhotoviteľ i kompetentní odborní zamestnanci mestského úradu (MsÚ) sa počas jeho konania dohodli na tom, že zvýšenie nákladov v sume 21 tisíc eur poslanci podporia hlasovaním na najbližšom zasadnutí Mestského zastupiteľstva (MsZ): táto suma zahŕňa výmenu prekrytia oddychovej zóny, nové situovanie miesta stojiska komunálneho odpadu a doplnenie trávnika o pruh pri vodných atrakciách tak, aby nedochádzalo k zašpineniu a následnému zanášaniu kalom vodných nádrží.
 
Predmetom úprav by malo byť aj oddelenie zóny od chodníka a komunikácie zrejme vysadením živého plotu. Takéto kontrolné dni, ktorých sa najmä poslanci môžu zúčastňovať a pýtať sa na príčiny navyšovania súm za realizáciu jednotlivých projektov by mali zamedziť rôznym dohadom, a navyše častokrát reagujú na požiadavky samotných obyvateľov tej - ktorej lokality v meste.
(9:33, bardejov.sk)
Diskusia
Pridať komentár