Koronavírus úraduje, v Prešove už zatvorili prvú školu

1995x
04. September 2020
Pozitívny test má mať jedna z učiteliek
 Testovanie učiteľov na školskom dvore
 
Začiatok nového školského roka bol na Slovensku iný ako tie predošlé. Na sprísnené opatrenia spojené s koronavírusom sa museli pripraviť pedagógovia, žiaci, ale aj rodičia. Už prvý týždeň však priniesol na východ Slovenska problémy. Úrad verejného zdravotníctva musel zavrieť prvú školu v Prešove.
 
Ide konkrétne o Základnú školu Mirka Nešpora, kde bola na koronavírus pozitívne testovaná jedna z učiteliek. Podľa informácii, ktorými disponuje televízia Markíza, sa pedagogička s deťmi nestretla, pretože bola v karanténe už počas prvého školského dňa. Do kontaktu však prišla so svojimi kolegami minulý týždeň.
 
V dôsledku tejto situácie bolo žiakom udelené riaditeľské voľno. Riaditeľ takisto zabezpečil testovanie pedagógov na vonkajšom priestranstve školy. Žiaci ostanú doma predbežne do pondelka 7. septembra.
 
Úrady už museli zatvoriť aj dve bratislavské škôlky, kde sa nachádzali infikované deti. Počet nakazených koronavírusom na Slovensku stále stúpa, vo štvrtok 3. septembra pribudlo 137 nových prípadov nákazy.
(13:31, red, foto: markíza.sk) 
Diskusia
Pridať komentár