VIDEO | Súkromná stredná odborná škola v Bardejove otvorila nové študijné odbory

2308x
05. September 2020
Viaceré novinky na škole
Pozrite si videoreportáž
 
Súkromná stredná odborná škola v Bardejove prichádza v tomto školskom roku s viacerými novinkami. Pracovníci školy majú aj napriek sťaženým podmienkam spojeným s pandémiou ambíciu posunúť odborné vzdelávanie na ešte vyššiu úroveň. V ich prospech je aj neustále zvyšujúci sa záujem o štúdium praktických predmetov.
 
„Tento školský rok sa nám podarilo otvoriť nový učebný odbor manikér/pedikér, ktorý máme naplnený, takisto sa nám nanovo podarilo otvoriť učebný odbor krajčír so zameraním na pánske odevy a taktiež študijný odbor operátor drevárskej a nábytkárskej výroby,“ ozrejmila zástupkyňa školy Mária Pinzíková.
 
Počet žiakov narastá, škola otvorila aj dvojročné učebné odbory pre tých, ktorým sa nepodarilo ukončiť základnú školu. Začiatok nového školského roka bol po stránke nariadených opatrení náročnejší, no vedenie zvládlo celú situáciu v pokojnom móde.
 
„Myslím si, že zahájenie školského roka prebehlo celkom príjemne, žiaci boli disciplinovaní a pochopili, že tá situácia okolo COVID-u nie je jednoduchá. Do školy naozaj chcú chodiť, dlho v nej neboli. Myslím, že aj ten prvý deň u nás v škole prebehol veľmi dobre. Prvý týždeň je za nami, zatiaľ sme nezaznamenali nejaký prípad zvýšenej teploty alebo nejaké podozrenie na ten COVID-19,“ uviedol riaditeľ školy Ľubomír Čekan.
 
Okrem noviniek nájdete v stálej ponuke školy odbor ako hostinský/hostinská, kaderník/kaderníčka, kozmetička/vizážistka, ktoré sa každoročne tešia veľkej obľube.
(19:40, red)
Diskusia
Pridať komentár