Humenský krízový štáb riešil situáciu v MŠ Dargovských hrdinov

631x
09. September 2020
Jednej z učiteliek potvrdili nákazu koronavírusom
Učiteľka neprišla do priameho kontaktu s deťmi
 
V utorok 8. septembra zasadal krízový štáb mesta Humenné z dôvodu situácie šírenia nového koronavírusu COVID-19. Riaditeľka materskej školy Dargovských hrdinov bola večer predtým informovaná svojou zamestnankyňou, že je pozitívne testovaná.
 
Ešte v ten večer oboznámila vedenie mesta, snažila sa tiež komunikovať aj Regionálnym úradom verejného zdravotníctva v Humennom. Krízový štáb následne rozhodol, že škôlku zatvorí.
 
Učiteľka do priameho kontaktu s deťmi neprišla, v piatok 28. augusta sa však zúčastnila pracovnej porady v materskej škole. Postupovať sa bude na základe pokynov Regionálneho úradu verejného zdravotníctva v Humennom. Od inkriminovaného 28. augusta, kedy bola učiteľka na pracovisku, sa u ďalších zamestnancov MŠ Dargovských hrdinov žiadne príznaky neobjavili.
 
Zo zasadnutia krízového štábu tiež vzišlo, že objekty materskej školy budú v stredu 9. septembra dôkladne dezinfikované. Meranie telesnej teploty sa opätovne zavedie na Mestskom úrade v Humennom, realizovať ho majú aj Správa rekreačných a športových zariadení a Mestské kultúrne stredisko pred kultúrnymi podujatiami. Žiadame účastníkov o trpezlivosť a skorší príchod na predstavenia.
(9:42, humenne.sk)
Diskusia
Pridať komentár