Chodci aj cyklisti môžu v Poprade využívať nový chodník

843x
10. September 2020
Upravili aj dopravné značenie
 
Správa mestských komunikácií Poprad začala v auguste s opravou chodníka okolo štátnej cesty 1/66. Chodník v dĺžke vyše 800 metrov po oprave môžu využívať chodci aj cyklisti.
 
„Práce pozostávali z odfrézovania starého poškodeného asfaltu, opravy poškodených obrubníkov a pokládky nového asfaltu. Dláždený chodník v okolí veľkého kruhového odjazdu sa následne rozdelil obrubníkom, kde jedna časť pozostáva zo zámkovej dlažby a ďalšia, druhá časť dlažby je vyasfaltovaná", vysvetlil riaditeľ SMK Peter Fabian.
 
Po ukončení stavebných prác sa na chodníku taktiež upravilo zvislé a vodorovné dopravné značenie. „Je to ďalší z kamienkov našej mozaiky cyklochodníkov. Pokračujeme vo výstavbe ďalších trás, na budúci rok by sme chceli pokračovať smerom ku kostolu a spojiť Starý a Nový Juh. Hlavný ťah smerom do Veľkej Lomnice je momentálne tesne pred dokončením projektovej prípravy a hlavne výkupu pozemkov", dodal primátor Anton Danko.
 
Samospráva si uvedomuje, že cyklodoprava má pozitívny vplyv na zdravie, ale samozrejme aj na životné prostredie. Mesto Poprad začalo s prípravou kvalitnej siete cyklochodníkov tak, aby sa stalo lídrom cyklodopravy na Slovensku.
(9:18, poprad.sk) 
Diskusia
Pridať komentár