VIDEO | Na sídlisku Vinbarg v Bardejove sa uskutočnila posviacka Farského kostola Svätej rodiny

3644x
22. September 2020
Chrám prešiel modernizáciou
Pozrite si videoreportáž 
 
Po prísnych opatreniach, počas ktorých došlo k obmedzeniu viacerých plánovaných aktivít, sa farníci kostola Svätej rodiny na sídlisku Vinbarg dočkali jeho posviacky. Tá sa uskutočnila po dvadsiatich rokoch od postavenia chrámu, najprv sa musela zrealizovať výmena niektorých provizórnych prvkov. Modernizácia bola zavŕšená slávnostnou svätou omšou spolu s prednesenou konsekračnou modlitbou.
 
„Hlavným celebrantom a teda aj ten, ktorý konsekroval celý kostol, bol pomocný košický biskup Marek Forgáč, takže on celebroval celú omšu a potom uskutočnil aj samotný obrad konsekrácie kostola,“ priblížil farár farnosti Milan Ballo, SDB.
 
V roku 2005 prevzali správu farnosti na Vinbargu Saleziáni don Bosca. Kostol prešiel za uplynulé obdobia väčšou modernizáciou. Úpravy boli realizované vo viacerých etapách. Najprv sa uskutočnila revitalizácia exteriéru, nasledovali opravy vnútri kostola.
 
POZRITE SI FOTOGALÉRIU:
 
„Teraz v tejto etape sa dal nový obetný stôl, nový oltár, ambona, nakoľko je to farský kostol, tak aj krstiteľnica a ďalšie príslušenstvo. Máme nový bohostánok, ktorý sme premiestnili do stredu kostola, tiež s tými ozdobami okolo,“ ozrejmil Ballo.
 
Po bokoch kostola a v presbytériu sa vymenilo sedenie, prebehla aj rekonštrukcia osvetlenia a ozvučenia. V budúcnosti by chcela farnosť zabezpečiť do okien vitráže, či vyriešiť otázku zateplenia a prispieť tak k ďalšiemu zveľadeniu chrámu, ktorý bude slúžiť veriacim zo sídliska i okolia.
(16:02, red) 
Diskusia
Pridať komentár