Na Mariánskej hore v Levoči otvorili výstavu Ján Pavol II. a Slovensko

469x
24. September 2020
Okrúhle výročie narodenia prvého slovanského pápeža
Výstavu tvorí 18 panelov 
 
V Bazilike Navštívenia Panny Márie na Mariánskej hore v Levoči otvorili putovnú výstavu s názvom Ján Pavol II. a Slovensko, ktorá dokumentuje návštevy prvého slovanského pápeža Jána Pavla II. na Slovensku v rokoch 1991, 1995 a 2003 a približuje jeho vrúcny vzťah k našej krajine a jeho ľuďom.
 
Výstava vznikla pri príležitosti Roku sv. Jána Pavla II., 100. výročia jeho narodenia a zároveň 25. výročia návštevy pápeža na Mariánskej hore. Jej autorkou je prodekanka pre vedeckú činnosť, medzinárodné vzťahy a rozvoj fakulty Rímskokatolíckej cyrilometodskej bohosloveckej fakulty Univerzity Komenského v Bratislave Emília Hrabovec a tvorí ju 18 panelov.
 
Predtým bola inštalovaná v Bratislave a v Bazilike sv. Emeráma v Nitre, po Levoči poputuje do Prešova a Košíc. V Levoči sa výstava koná pod záštitou bratislavského arcibiskupa Mons. Stanislava Zvolenského, krakovského arcibiskupa Mons. Mareka Jędraszewského, dekana Rímskokatolíckej cirkvi farnosť v Levoči Petra Majchera a primátora mesta Levoča Miroslava Vilkovského. Slávnostne ju otvoril poľský veľvyslanec Krzysztof Strzałka.
 
Výstava potrvá do 12. októbra 2020.
(9:19, facebook/Prešovský kraj) 
Diskusia
Pridať komentár