Až 71 zamestnancov bardejovskej nemocnice je doma a v karanténe

6491x
08. Október 2020
Možné zlučovanie oddelení
V Bardejove evidujú aktuálne 530 aktívnych prípadov ochorenia 
 
Rýchlo šíriaca sa nákaza spojená s koronavírusom spôsobila problémy aj vo viacerých zdravotníckych zariadeniach. Rastúci počet zamestnancov, ktorí sú doma aj v karanténe, eviduje aj Nemocnica s poliklinikou sv. Jakuba v Bardejove.
 
Aktuálne je v karanténe a na OČR celkovo 71 zamestnancov. Nemocnica preto nevylučuje možné zlučovanie oddelení.
 
Podľa riaditeľa nemocnice Mariána Petka sú príčinou nárastu chorých v regióne svadobné hostiny a oslavy konajúce sa v uplynulých dňoch. Čísla pôjdu pravdepodobne ešte vyššie. Chod nemocnice je v ohrození, pretože sa v karanténe nachádza vysoký počet lekárov a sestier.
 
Riaditeľ zároveň podotkol, že nemocnica začína mať problém s krvou. Bardejov sa nachádza v červenej zóne a ľudia prestali chodiť darovať vzácnu tekutinu. Z tohto dôvodu sa nemôže operovať.
 
Nemocnica zatiaľ ešte vykonáva akútne operácie, pôrody a akútne príjmy. Problém však môže nastať budúci týždeň, kedy nebudú schopní zostaviť pracovné tímy na nočné služby. Ak by sa stav zhoršil, nemocnica pristúpi k zlučovaniu jednotlivých oddelení. Nemocničné ambulancie fungujú v obmedzenom režime. Plánované operácie vo všetkých operačných odboroch sú nateraz zastavené.
 
Podľa informácií od regionálnej hygieničky Jany Zbyňovskej, Regionálny úrad verejného zdravotníctva v Bardejove eviduje aktuálne 530 aktívnych prípadov ochorenia Covid-19.
(15:37, red) 
Diskusia
Pridať komentár