Nemecko zaradilo Prešovský kraj na zoznam rizikových oblastí

4346x
09. Október 2020
Negatívny test alebo karanténa
V jednotlivých spolkových krajinách sa môžu podmienky líšiť 
 
Ak váš čaká cesta do Nemecka, mali by ste zbystriť pozornosť. Táto krajina totiž od stredy 7. októbra zaradila vybrané slovenské samosprávne kraje k rizikovým oblastiam z hľadiska šírenia nového koronavírusu. Cestujúci z týchto oblastí sa pri vstupe do krajiny musia preukázať testom alebo ísť do karantény.
 
K rizikovým patrí okrem Bratislavy, Nitry, Trnavy a Žiliny aj Prešov. Ako uvádza Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí SR na svojej webovej stránke – ľudia, ktorí prichádzajú z týchto regiónov, musia ísť do karantény a absolvovať povinné testovanie alebo predložiť negatívny test na Covid-19, ktorý nie je starší ako 48 hodín.
 
Ministerstvo zároveň informuje, že testovanie v Nemecku vykonané do desiatich dní je bezplatné pre všetkých cestujúcich, vrátane tých, ktorí nie sú v Nemecku zdravotne poistení. Kým sa však dostaví negatívny výsledok, musí človek ostať v karanténe.
 
Po príchode na miesto bydliska v Nemecku sú zároveň všetci cestujúci prichádzajúci z rizikových oblastí povinní kontaktovať príslušný nemecký úrad zdravia. Tam dostanú informácie o tom, ako majú postupovať ďalej. V jednotlivých spolkových krajinách sa totiž podmienky môžu odlišovať.
(8:47, red) 
Diskusia
Pridať komentár