Saleziánske oratórium na sídlisku Vinbarg má nových absolventov animátorskej školy

1179x
30. Október 2020
Štyria noví pomocníci
Zložili skúšky a získali aj certifikáty  
 
Po dvoch rokoch a troch predošlých kurzoch sa nám úspešne podarilo absolvovať Školu pre animátorov, ktorú ponúka Domka v rámci svojich vzdelávacích podujatí.
 
Na našom štvrtom kurze sme sa teda zúčastnili, spolu s ďalšími mladými zo saleziánskych stredísk východného Slovenska, 25. – 27. septembra 2020 v Kysaku. Po úvodnej večeri sme sa už pustili do pestrého programu. Začali sme tradične opakovaním poznatkov z predošlého, tentokrát tretieho kurzu, formou krátkych scénok. Štvrtý kurz niesol názov Aby boli s ním.
 
Počas piatka a soboty sme sa zúčastnili prednášok, počas ktorých sme sa zamýšľali nad hodnotou spoločenstva, so zreteľom na malé skupinky. Keďže takmer každý z nás, účastníkov, vedie nejakú skupinku mladých, či už stretko alebo krúžok, mohli sme sa navzájom podeliť o nadobudnuté skúsenosti. V prednáškach nesmeli chýbať aj konkrétne rady, ako by mal vyzerať správny vedúci, akýsi líder takejto skupiny, čo by mal, prípadne nemal robiť a čo od neho očakávajú jeho zverenci.
 
Záver soboty patril stužkovej slávnosti, kde sme si so školiteľmi vzájomne poďakovali za spoločný čas strávený počas tých dvoch rokov. Nedeľa bola vyhradená na záverečné skúšky. Boli sme rozdelení na štvorčlenné skupiny a dostali sme za úlohu predstaviť jeden zo štyroch absolvovaných kurzov. Na tieto skúšky sme sa poctivo pripravili.
 
Taktiež preverili našu schopnosť pracovať v skupine a priložiť ruku k spoločnému dielu. Nakoniec sa nám všetkým podarilo skúšky úspešne absolvovať a získať certifikát. Domov si odnášame okrem nových poznatkov z oblasti výchovy v saleziánskom štýle aj mnoho dobrých kamarátstiev.
(14:12, Martin Žarnovský)
Diskusia
Pridať komentár