Prešovskí volejbalisti opäť vedú, vyhrali aj piaty zápas

510x
09. November 2020
Porazili Komárno
Zlom nastal v treťom dejstve 
 
Hráči VK MIRAD UNIPO Prešov pokračujú vo výbornom vstupe do novej extraligovej sezóny. Zverenci Mareka Kardoša vyhrali aj piaty zápas, keď si v 7. kole základnej časti doma poradili s Komárnom 3:1 (25:19, 17:25, 25:21, 25:17).
 
Prešov získal prvý set hladko, ale hostia zlepšili hru a vyrovnali. Zlomové bolo tretie dejstvo, v ktorom Komárno viedlo 13:10, ale domáci v polovici setu vyrovnali, zvládli aj koncovku a potom aj štvrtý set.
 
Minimálne päť víťazstiev od začiatku sezóny dosiahol Prešov prvýkrát od sezóny 2014/2015, kedy nenašiel premožiteľa ani v jednom z osemnástich duelov základnej časti.
 
„Vedeli sme, že to nebude ľahký súper aj vzhľadom na to, že nám chýbal hráč zo základnej zostavy. Vedeli sme, že súper nebude hrať tak, ako posledný zápas proti Bratislave, ktorý im totálne nevyšiel. Fakt dnes hrali veľmi dobre v obrane. Dá sa povedať, že nás dosť ubránili a mali sme problém si urobiť sideout, čo je kľúčom k víťazstvu. Našťastie v druhej časti sme začali veľmi dobre servovať, na základe toho aj brániť. Nakoniec sme vo štvrtom sete sériou piatich-šiestich bodov otočili zápas,“ uviedol Marek Kardoš, tréner VK MIRAD UNIPO Prešov.
 
„Bol to náročný zápas. Vedeli sme, že Komárno je dobrý súper, majú kvalitný káder hráčov. Celý zápas bol ako na hojdačke, až na ten posledný set, kedy sa nám podarilo odskočiť a dotiahnuť to do víťazného konca,“ dodal Peter Porubský, nahrávač VK MIRAD UNIPO Prešov.
 
Lídrom produktivity víťazného tímu bol poľský univerzál Lukasz Szarek (16 b.), sekundoval mu hráč mesiaca Martin Sopko st. (15 b.). Prešovu chýbal blokár Ivo Mikovčík, v základe nastúpil na jeho mieste Tomáš Šiket. Za hostí si 23 bodov pripísal univerzál Peter Mlynarčík, smečiar František Ogurčák nazbieral 16 bodov.
 
Prešov čaká najbližšie v dohrávke 3. kola duel s nováčikom VKP Bratislava, a to v sobotu 14. novembra 2020.
(15:01, presov.sk) 
Diskusia
Pridať komentár