VIDEO | Bardejovský inštitút cudzích jazykov v online režime

2053x
15. November 2020
Kvalita jednotlivých lekcií ostáva nezmenená
 Pozrite si videoreportáž
 
V dôsledku druhej vlny koronavírusu musel vyučovanie v školských priestoroch prerušiť aj Inštitút cudzích jazykov v Bardejove. Jazyková škola funguje v online režime až do odvolania, rozvrh jednotlivých lekcií a ich kvalitatívna náplň však ostávajú nezmenené.
 
„Momentálne to riešime tak, že lektori vyučujú z domu, zdá sa nám to byť veľmi bezpečné. Tým, že nám naďalej lektori rotujú – striedajú sa – nie sú v kontakte a vieme, že nám takto nevypadne, neochorie žiadny z lektorov,“ uviedla Jana Vasilišinová z ICJ.
 
Dnešná doba si vyžaduje konfrontáciu s modernými technológiami na dennej báze, o to viac pri dištančnej výučbe. Inštitút je vďačný aj za túto formu, pretože im umožňuje byť v kontakte s jazykovými nadšencami aj napriek tomu, že museli na neurčito opustiť priestory tried.
 
„Asi by bolo veľmi náročné učiť sa jazyk spôsobom nevidím, nepočujem a nemôžem rozprávať. My si stále stojíme za tým, že ten najefektívnejší spôsob, ako sa naučiť cudzí jazyk, je používať ho,“ objasnila Vasilišinová.
 
Aj keď je online systém dobre nastavený, inštitút pociťuje absenciu priameho kontaktu a dúfa v skorý návrat ku klasickej forme výučby.
 
„Chýba nám kontakt s deťmi, chýba nám osobný kontakt medzi nami lektormi. Naši študenti sú pre nás študentmi najmä keď môžeme byť spolu v triedach, kedy sa môžeme rozprávať a vidieť. Tie hodiny sú inakšie ako hodiny na diaľku. Verím, že sa do škôl vrátime,“ dodala Vasilišinová.
(18:55, red)
Diskusia
Pridať komentár