VIDEO | Bardejovské kaderníctva v zajatí druhej vlny: Základ je udržať klientelu, ale aj zamestnancov

1973x
17. November 2020
Preferujú objednávanie vopred
Pozrite si videoreportáž 
 
Bardejovské kaderníctva sa s druhou vlnou pandémie vyrovnávajú po svojom. Na rozdiel od jari, kedy museli brány zatvoriť úplne, môžu tieto prevádzky aktuálne fungovať za dodržiavania prísnych hygienických opatrení.
 
„Máme otvorené už podľa starých otváracích hodín, po prvej vlne sme mali otvorené dlhšie preto, lebo sme mohli mať na prevádzke len jedného zákazníka. Teraz už môžeme mať dvoch zákazníkov podľa výpočtu na metre štvorcové,“ uviedla Anna Mária Pažáková z kaderníctva Fiona.
 
Prevádzky cítia najväčší výpadok najmä v oblasti svadobnej klientely a spoločenských účesov, ktoré sú momentálne na vedľajšej koľaji.
 
„Je nám ľúto, že nevesty museli svoje plánované termíny preložiť, my sme boli takisto nútení niektoré termíny zrušiť, kapacita sa znížila a veľké svadby sa robiť nemôžu. Je to trochu rozdiel,“ popísala majiteľka Salónu Creative MT Mária Ševcovová.
 
Kaderníctva počas roka neváhali využiť aj štátnu pomoc určenú na zmiernenie dôsledkov pandémie.
 
„Momentálne zamestnávam štyri kaderníčky, v prvej vlne som požiadal o pomoc. Tým, že dievčatá majú deti, tak sme využili aj OČR-ku a takisto sme využili 80% na jednu zamestnankyňu. V tejto druhej vlne žiadame o pomoc v dôsledku poklesu tržieb, ktoré nám klesli pomaly až do 30%,“ podotkol majiteľ kaderníctva AB-čko a kaderníctva Lora Jozef Graca.
 
Väčšina prevádzok uprednostňuje systém objednania vopred, aby sa predišlo zbytočným komplikáciám a klientom tak mohli priniesť maximálny komfort a bezpečnosť.
 
„Je tu aj dobrá nálada, vďakabohu za také zákazníčky, všetko ide pekne. Sú vopred objednané, keď sa necítia dobre, dajú nám vedieť, odhlásia sa a my im dáme iný termín. Necítim ktovie akú veľkú zmenu, ide to dobre,“ uzavrela Tatiana Nadzamová zo Salónu Creative MT.
(15:15, red)
Diskusia
Pridať komentár