VIDEO | Volley Elite Academy Bardejov pod rúškom pandémie

737x
18. November 2020
Bardejovské volejbalistky trénujú individuálne
Pozrite si videreportáž 
 
Pandemická situácia dala v posledných mesiacoch zabrať aj športovým klubom, výnimkou nie je ani Volley Elite Academy Bardejov. Po prvej vlne začali hráčky miestneho volejbalového klubu s tréningami až v júni.
 
V tomto režime vydržali len do ďalšieho sprísnenia opatrení, ktoré nastalo v dôsledku zlej epidemiologickej situácie v meste koncom septembra.
 
„Čo sme stihli – v auguste sa dievčatá zúčastnili Slovenského pohára, ktorý sa konal v Prešove. Boli tam dve kategórie, a to kadetky a staršie žiačky. Kadetky v rámci oblasti východ postúpili na Celoslovenský pohár, ktorý sa konal takisto v Prešove, kde sme skončili na ôsmom mieste,“ uviedol predseda a tréner volejbalového klubu VEA Jozef Kurtiš.
 
Novú sezónu sa klubu nepodarilo odštartovať, Bardejov bol už v tom čase vysoko rizikový.
 
„Náš klub bol po konzultácii so Slovenskou volejbalovou federáciou v karanténe. O týždeň na to, kedy sa mali odohrať ďalšie hry, tak boli pozastavené všetky zápasy v rámci Slovenska,“ doplnil Kurtiš.
 
Vedenie klubu by veľmi rado zorganizovalo spoločné volejbalové sústredenie, ktoré sa však kvôli súčasným opatrením uskutočniť nemôže. Dievčatá sa tak zatiaľ rozvíjajú po individuálnej stránke.
 
„Dievčatá si chodia v rámci možností zabehať niekde do prírody, okolo Tople alebo cvičia doma individuálne. Čo sa týka techniky a taktiky, nie je na to teraz miesto, ani možnosť, kde by sa to dalo realizovať,“ uzavrel Kurtiš.
(14:59, red)
Diskusia
Pridať komentár