VIDEO | Hádzanári Tatrana Prešov si najbližšie zmerajú sily na palubovke HK Košice

1543x
19. November 2020
Vycestujú aj do Berlína
 Pozrite si videoreportáž
 
Niekoľkonásobný slovenský šampión v hádzanej Tatran Prešov pokračuje v najvyššej súťaži v plnom nasadení. Mužstvo má za sebou osem zápasov na domácej pôde, z tých európskych sa im kvôli koronavírusu podarilo odohrať len jeden. Najbližšie čaká zverencov Slavka Golužu derby stretnutie na palubovke metropoly východu, no vycestovať by mali aj za hranice.
 
„Zatiaľ sa sústredíme na domácu súťaž, veríme, že už v najbližších dňoch budeme pokračovať aj v európskej súťaži. V utorok nás čaká zápas v Berlíne, takže dúfam, že tam vycestujeme a že bude všetko v poriadku,“ uviedol generálny manažér Tatrana Prešov Miroslav Benický.
 
Pre tím je dôležitý nerušený tréningový proces, pretože každý výpadok má veľký dopad na ďalšie fungovanie. Pociťujú to aj samotní hráči.
 
„Bol som operovaný na moje rameno, ktoré ešte stále nie je v poriadku. Neviem sa úplne vžiť do role chlapcov, aj keď absolvujem každý tréning, skoro každý jeden zápas, ale neviem sa zapojiť do stopercentného tréningu, čo sa týka strelby,“ uviedol hráč Tatrana Prešov Dominik Krok.
 
V poslednom stretnutí sa hráčom Tatrana podarilo zvíťaziť nad tímom ŠKP Bratislava o 10 gólov, hráči sa tak kondične začínajú vracať do zabehnutých koľají.
 
„Teraz najbližšie hráme v sobotu v Košiciach, tam si musíme ešte vyskúšať varianty, ktoré chceme hrať v tých ťažších súťažiach v Európskej lige. V utorok máme Berlín, ktorý nie je ľahkým súperom – musíme k nim pristúpiť zodpovedne a uhrať čo najlepší výsledok,“ zakončil hráč Tatrana Dávid Michalka.
(18:06, red)
Diskusia
Pridať komentár