Bardejovská samospráva reaguje na prepúšťanie zamestnancov zo spoločnosti Trim Leader

2171x
20. November 2020
Evidujú záujem nových investorov
 O prácu príde približne 350 ľudí
 
2. novembra tohto roku obdržala samospráva Bardejova oficiálny list vedenia akciovej spoločnosti Trim Leader, v ktorom sa okrem iného píše o reštrukturalizačných opatreniach vedúcich k úplnemu ukončeniu prevádzky spoločnosti Adient v meste Bardejov.
 
„Automobilový priemysel predstavuje hlavné zameranie predaja našej spoločnosti. V dôsledku globálnej krtízy COVID-19 sa štrukturálne zmeny v tomto priemysle výrazne zrýchlili. Spolu s faktormi špecifickými pre spoločnosť, to vedie k znižovaniu objednávok a pracovnej záťaže, čo platí najmä pre závod v Bardejove. Mrzí nás, že nebolo možné získať náhradné riešenie pre súčasné zákaznícke programy, ktoré zodpovedajú hlavne výrobným kapacitám v závode.
 
V tejto súvislosti vám s hlbokou ľútosťou oznamujeme nevyhnutné reštrukturalizačné opatrenia, ktoré vedú k úplnému ukončeniu prevádzky spoločnosti Adient v Bardejove. Chceli by sme zdôrazniť, že pred prijatím tohto zložitého rozhodnutia boli starostlivo vyhodnotené všetky alternatívne možnosti. Očakávame, že reštrukturalizačné opatrenia v Bardejove sa začnú v novembri tohto roka a budú ukončené koncom apríla 2021".
 
Spoločnosť Trim Leader realizovala svoju produkciu v priestoroch Hnedého priemyselného parku (HPP). Je len samozrejmé, že fakt postupného ukončenia pôsobenia spoločnosti v našom meste (minimálne do konca leta budúceho roka), a s tým spojenú stratu cca 350 pracovných miest samosprávu absolútne neteší – neostáva však nič iné, než rozhodnutie akcionárov rešpektovať a podľa možnosti sa s ním vysporiadať.
 
Mesto Bardejov intenzívne pracuje na tom, aby uvoľnené priestory nezívali prázdnotou a už teraz eviduje záujem nových investorov. Žiada sa pripomenúť ešte jeden dôležitý fakt – z vyše 350 rušených pracovných miest je podľa dostupných informácií menej ako polovica z okresu Bardejov – tým žiadnym spôsobom nechceme zľahčovať ťažkú situáciu tých, ktorých sa to priamo dotýka. Chceme všetkých ubezpečiť, že vyvíjame maximálne úsilie, aby dopad prepúšťania a straty zamestnania bol čo najmenší a najmenej bolestivý.
(10:54, Š. Hij vedúci referátu tlačového a medzinárodných vzťahov MsÚ Bardejov)
Diskusia
Pridať komentár