VIDEO | Rekonštrukcia Jarkovej ulice v Prešove napreduje

667x
21. November 2020
Kľúčová investícia mesta
Pozrite si videoreportáž 
 
Rekonštrukcia Jarkovej ulice, ktorá je neodmysliteľnou súčasťou historického centra mesta Prešov, napreduje aj v týchto dňoch. Počas prvých mesiacov nebol posun v prácach až tak výrazný, pretože mnohé časti, ktoré sa opravovali a menili, boli pod zemou. Dnes je progres viditeľný, na ulici sa napríklad rysuje nový promenádny chodník.
 
„Už sa robí aj ten stred Jarkovej ulice – cesta, po ktorej budú prechádzať autá, bude trochu iná ako boli ľudia doteraz zvyknutí. Predtým tam bol položený asfalt, teraz tam už nebude vôbec. Bude tam dlažba, ktorá bude mať jednak estetický charakter a má pripomínať tú historickú stránku, avšak bude mať aj ďalšie funkcie,“ ozrejmil hovorca mesta Prešov Vladimír Tomek.
 
Rekonštrukciou sa v centre mesta vytvorí viac ako 80 parkovacích miest. Navrhované usporiadanie priestoru Jarkovej ulice vytvára podmienky aj pre aplikáciu budúcej parkovacej politiky. Keďže má ulica prioritne slúžiť chodcom, z hľadiska bezpečnosti tu bude povolená maximálna rýchlosť len 30 km/h.
 
„Aj charakter tej dlažby bude nútiť vodičov, aby spomalili, pretože prejazd nebude taký hladký, ako po asfalte,“ doplnil hovorca mesta.
 
Jedna z kľúčových investícii mesta však musí čeliť problematickej situácii. Odbor cestnej dopravy a pozemných komunikácií na Okresnom úrade zrušil rozhodnutie o stavebnom povolení. Toto rozhodnutie zatiaľ nie je právoplatné, mesto Prešov podá ako stavebník voči tomuto rozhodnutiu odvolanie v určenej lehote.
(15:48, red)
Diskusia
Pridať komentár