Mesto Prešov spúšťa Mapu Vianoc

624x
27. November 2020
Vianočné trhy v gastro prevádzkach 
Navštívte a podporte vianočné trhy priamo vo Vašej obľúbenej prevádzke 
 
Od 27.11.2020 čakajú na všetkých Prešovčanov a návštevníkov mesta obľúbené horúce nápoje či tradičné vianočné špeciality. Vychutnať si ich môžete pri Vašich obľúbených prevádzkach v historickom centre mesta, ale aj na sídliskách. Nájdete ich veľmi jednoducho, pomocou prešovskej Mapy Vianoc.
 
K adventnému obdobiu v Prešove už neodmysliteľne patria vianočné trhy. V dôsledku nepriaznivého vývoja pandemickej situácie, s ktorou súvisia aj stále platné obmedzenia a hygienické opatrenia, nie je možné otvoriť tradičné vianočné stánky. Na Slovensku totiž naďalej platí zákaz organizovať hromadné podujatia v počte nad 6 osôb v jednom okamihu.
 
Atmosféra Vianoc však v centre mesta zostane. Prešovčania si môžu počas adventného obdobia vychutnať svoje obľúbené horúce nápoje a vianočné jedlá priamo pred reštauráciami či kaviarňami. Vďaka novej Mape Vianoc, ktorú pripravilo mesto Prešov je možné rýchlo a jednoducho zistiť vianočnú ponuku v rôznych gastro zariadeniach. Stačí kliknúť na tento odkaz: Mapa Vianoc v Prešove.
 
Podpora miestnych podnikateľov 
 
„V predvianočnom čase má mesto Prešov svoje osobité čaro, o ktoré sme našich obyvateľov nechceli pripraviť. Na radnici tak vznikol nápad vytvoriť mapu vianočných špecialít a podporiť tak aj miestnych podnikateľov, ktorí zažívajú náročné obdobie,“ uviedla primátorka mesta Prešov Andrea Turčanová.
 
Na mape je zobrazených viac ako 50 gastro zariadení, ktoré budú počas najbližších týždňov ponúkať pri svojich prevádzkach jedlá a nápoje. Jednotlivé kaviarne či reštaurácie sú na mape označené snehovými vločkami. Po ich rozkliknutí sa zobrazí adresa aj špeciálna vianočná ponuka v danej prevádzke.
 
Množstvo vianočných špecialít 
 
Prešovčania sa môžu tešiť na horúci punč, pečené gaštany, vianočnú pizzu a množstvo ďalších špecialít. Netradičnú novinku sa podarilo spustiť v spolupráci s majiteľmi a prevádzkovateľmi gastro zariadení. Mesto Prešov im počas tejto zimy umožnilo, aby si pred svojou prevádzkou v rámci dĺžky fasády objektu umiestnili stôl a stoličky. Podmienkou je, aby každá prevádzka zabezpečila poskytovanie jedál a občerstvenia hygienicky vyhovujúcim spôsobom, a zároveň v súlade s požiadavkami aktuálneho Opatrenia Úradu verejného zdravotníctva SR.
 
Ani tento rok nebude chýbať primátorský punč, ktorý budú môcť Prešovčania ochutnať počas vybraných dní v popoludňajších hodinách priamo pri budove mestského úradu na Hlavnej ulici č. 73. Výťažok z predaja punču poputuje na účet Nadácie mesta Prešov.
 
Vianočnú atmosféru v centre Prešova a v jednotlivých mestských častiach dotvorí vianočná výzdoba, dominantou ktorej je aj tento rok vianočný stromček pri Konkatedrále sv. Mikuláša. Pri prechádzke mestom bude obyvateľov čakať aj niekoľko vizuálno-akustických prekvapení, ktorými sa bude mesto snažiť čo najviac spríjemniť najkrajšie sviatky roka všetkým ľuďom.
(9:53, presov.sk)
Diskusia
Pridať komentár