Pre terasy platia od dnešného dňa nové podmienky

1312x
27. November 2020
Jedna stena musí preč
Otázne je, koľko terás ostane po tomto otvorených  
 
Pravidlá pre fungovanie terás v reštauráciách sa od dneška menia. Druhy terás, ktoré sú úplne uzavreté, budú musieť vymyslieť opätovný plán. Nové podmienky upresňuje vyhláška Úradu verejného zdravotníctva.
 
Od piatka 27. novembra platia pre terasy prísnejšie pravidlá. Spomínaná vyhláška upresňuje definíciu exteriérových častí prevádzok, kde je dovolené podávať jedlo a nápoje.
 
Pod exteriérovou časťou sa podľa slov Mareka Eliáša z odboru komunikácie ÚVZ SR rozumie priestor s otvoreným vchodom. Ten má byť ohraničený krátkodobými či dlhodobými konštrukciami maximálne z troch bočných strán.
 
Otázkou ostáva, ako a či vôbec budú majitelia ochotní znovu investovať do ďalšej úpravy. Mnohí kvôli prísnym podmienkam doteraz prispôsobovali svoje zariadenia tak, aby mohli prežiť. Na terasy nakupovali deky, pomáhali si aj rôznymi typmi ohrievačov. Otázne je aj to, či terasa chránená len z troch strán dokáže udržať takú teplotu, aby prilákala dostatočný počet ľudí, kvôli ktorým sa oplatí nechať prevádzku otvorenú.
 
Okrem toho sa upresnila aj definícia hromadných podujatí nad 6 osôb, ktoré sa môžu konať. Ide o hromadné podujatia s jednorazovým charakterom trvajúce maximálne 48 hodín. Ich účastníci musia mať v čase ich začiatku negatívny výsledok RT-PCR testu alebo antigénového testu, ktoré nie sú staršie ako dvanásť hodín.
(13:35, red) 
Diskusia
Pridať komentár