VIDEO | Cestujúcich v prešovskej MHD po novom víta ženský hlas

498x
27. November 2020
Pribudli aj nové trolejbusy
Pozrite si videoreportáž 
 
Cestu mestskou hromadnou dopravou v Prešove sprevádza od novembra nový hlas. Táto zmena prišla po viac ako dvadsiatich dvoch rokoch. Riaditeľa Dopravného podniku mesta Prešov v reproduktoroch vystriedala vysokoškolská pedagogička a rozhlasová redaktorka Eva Peknušiaková.
 
„Nový hlas bude okrem názvov zastávok oznamovať aj rôzne situácie, ktoré môžu nastať vo vozidle, ako je napríklad prepravná kontrola, výpadok elektrického prúdu alebo informácia o tom, že majú cestujúci prestúpiť do náhradného vozidla,“ opísal hovorca mesta Prešov Vladimír Tomek.
 
K štandardným hláseniam pribudlo v databáze aj oznámenie týkajúce sa dodržiava pravidiel v súvislosti s koronavírusom, či výzva na uvoľnenie sedadla pre starších cestujúcich. Časom doplnia aj zahraničnú verziu.
 
„Pribudne aj anglická jazyková mutácia, ktorú teraz pripravujeme. Tá bude takisto oznamovať jednotlivé názvy zastávok, ale taktiež aj dôležité hlásenia budú prerozprávané do anglického jazyka,“ doplnil Tomek.
 
K novinkám dopravného podniku sa pridalo aj desať nových trolejbusov. Tieto vozidlá sú náhradou za vybrané staršie trolejbusy, ktoré zostanú v zálohe.
(15:45, red)
Diskusia
Pridať komentár