VIDEO | Partizán uchmatol proti Skalici bod, na ihrisku sa červenalo

2717x
28. November 2020
Do konca jesene ostávajú ešte dve kolá
Pozrite si videoreportáž 
 
Po mesiaci a pol na súťažný zápas nastúpili futbalisti Partizána Bardejov. V trinástom kole pred prázdnymi tribúnami privítali Skalicu, ktorá bola miernym favoritom. Hornošarišania však v domácom prostredí chceli a potrebovali bodovať.
 
V úvode boli aktívnejší Záhoráci, lepšie sa pohybovali a svoje nasadenie pretavili do úvodného gólu v štrnástej minúte, keď sa presadil Ranko. Domáci futbalisti sa na ihrisku hľadali a na dlhší čas sa pred šestnástku hostí nedostávali. Skaličania mohli pridať druhý presný zásah ešte v úvodnej časti hry, avšak Čikoš-Pavličko bol v bráne Bardejova pozorný.
 
Po zmene strán videl v 53. minúte druhú žltú kartu hosťujúci Horodník, ktorý si v minulosti obliekal aj dres Partizána a musel sa porúčať pod sprchy. Od tohto momentu Partizán prevzal iniciatívu a odmenou mu bola 66. minúta, keď si hostia nedovolene počínali, v šestnástke faulovali Stachuru a po nariadenom pokutovom kope z bieleho bodu vyrovnal Brigant. O jedenásť minút sa červenalo aj na strane hostiteľov, druhú žltú kartu videl Akahwakou a počet hráčov sa na ihrisku vyrovnal.
 
Ani záverečné minúty vyloženejšiu šancu nepriniesli, obaja brankári boli pozorní a tak v trinástom kole Bardejov doma opäť remizoval a do tabuľky si pripísal jeden bod.
 
POZRITE SI FOTOGALÉRIU:
 
„Dnes sme stratili dva body, odohrali sme dobrý zápas a zlomový moment bola naša šanca, keď sme išli sami na brankára, kedy Almaský prihral Šebestovi, ktorý mal veľkú šancu. Tam keby sme dali na 2:0, tak by sme to zatvorili. K sporným momentom, ktoré sa diali sa nemôžem vyjadrovať a nebudem. Myslím si, že to bol dobrý zápas po dlhej pauze, chlapci si odmakali, odjazdili, škoda, no ale na druhú stranu musím povedať, že bod z Bardejova je dobrý, lebo odtiaľ sa body nevozia ľahko. Tak na 50% sme spokojní,“ ohodnotil zápas lodivod Skalice Jozef Kostelník.
 
 
„My sme vstupovali do zápasu s tým, že chceme vyhrať, lebo body nám chýbajú, takže išli sme aj s týmto cieľom do tohto zápasu, lebo myslím, že už dosť veľa zápasov sme doma pustili body. Chceli sme určite vyhrať. Začiatok zápasu, tých 15-20 minút si myslím, že sme mali veľmi dobrých, potom nás z jednej šance inkasovaný gól pribrzdil. Od tohto momentu sme sa nevedeli naštartovať, hru ovládla Skalica, mala viac z držania lopty, tlačili sa pred bránu, mali nejaké nebezpečné centrované lopty.
 
Pred druhým polčasom sme si niečo povedali v kabíne, ako by sme to chceli riešiť, hlavne v strede, tam sme nedostupovali hráčov, mali sme tam trochu chaos, ale poriešili sme to. Pomohla nám červená karta, kedy sme súpera dostali trochu pod tlak, podarilo sa nám vyrovnať, ale nakoniec sme radi aj za bod, lebo brankár Čikoš-Pavličko nás v tomto smere tiež podržal pri nejakých dvoch šanciach,“ zhodnotil zápas asistent trénera Partizána Bardejov Vladislav Palša.
 
Najbližšie sa v štrnástom kole Partizán predstaví v Podbrezovej a v nedeľu šiesteho decembra doma privíta béčko Žiliny.
 
Partizán Bardejov BŠK – MFK Skalica 1:1 (0:1)
Góly: 66. Brigant (pen.) – 14. Ranko
ČK: 77. Akahwakou – 53. Horodník
Bardejovčania nastúpili v tejto zostave: Ján Čikoš-Pavličko – Petko, Akahwakou, Tatar, Lizardo (74. Elmazi), Brigant, Santos (46. Švec), Jarzebak, Dzurík, Mikolaj (46. Stachura), Lukáč (87. Černák)
(16:40, r)
Diskusia
Pridať komentár