LPG plyn ako palivo budúcnosti

962x
06. December 2020
LPG plyn – palivo budúcnosti
LPG sa radí medzi najpopulárnejšie palivá 
 
LPG sa v súčasnosti radí medzi najpopulárnejšie palivá. Dôvodov podporujúcich túto skutočnosť je naozaj veľa. Jedným z nich sú naozaj široké možnosti využitia. LPG plyn našiel svoje miesto v nejednej domácnosti, kde je hojne využívaný pri varení, ale tiež aj napríklad na vykurovanie celých rodinných domov a ohrev vody.
 
Tu však jeho možnosti nekončia, je tiež často používaný v priemysle ako alternatívne palivo pre motorové vozidlá, ale nepriamo aj na rekreačné účely. Plynová bomba totiž dokonale poslúži ako zdroj energie pri varení, ohreve vody alebo kúrenie nielen na dovolenke.
 
LPG plyn v priemysle a službách
 
Ako už bolo spomenuté, LPG ponúka naozaj široké možnosti využitia. Vďaka cenovej dostupnosti a energetickej efektivite ide o palivo, ktoré je hojne využívané tiež v priemysle a službách. Na LPG plyn môžeme naraziť v gastronómii, kde býva vo forme plynovej bomby využívaný ako zdroj energie pre kuchynské spotrebiče. Stretnúť sa s ním môžeme aj v stavebníctve, skladových priestoroch alebo ťažkom priemysle, kde poháňa vysokozdvižné vozíky alebo priemyselné zariadenia. U bômb do vysokozdvižných vozíkov vyberte takú, ktorá je vybavená filtrom, ktorý chráni motor pred znečistením.
 
Bez ohľadu na to, v akej oblasti podnikáte, LPG predstavuje skvelý zdroj energie pre Vašu firmu. Pri používaní plynu treba mať na pamäti, že bezpečie je na prvom mieste. Vyberajte iba sortiment, ktorý má príslušné bezpečnostné certifikáty a dôveru zákazníkov.
 
Plynová bomba a rekreácia
 
Grilovanie, kempovanie, pobyt na chate – všetky tieto činnosti sú spájané s letným obdobím a dlho očakávaným odpočinkom a relaxom. Vedeli ste, že plynová bomba je skvelým pomocníkom aj v tomto prípade? Vďaka širokej ponuke môžete vybrať takú, ktorá bude rozmermi zodpovedať vašim potrebám. Malá plynová bomba skvele poslúži pri príprave jedla na plynovom grile. Chystáte sa na rodinný výlet s prívesom alebo na jachtu? Potom siahnite po bombe väčších rozmerov. LPG plyn je vhodný aj na dlhšiu dovolenku. Výmena bomby totiž väčšinou netrvá dlhšie ako 5 sekúnd a hravo ju zvládne úplne každý.
(16:01, r)
Hynek
18.11.2021 14:22
kurenie
Tak tomu, vážení, neverím ani za mak. Od LPG sa upúšťa aj v prípade pohonu áut, pretože je ho čím ďalej tým menej a je drahšie a drahšie. Za seba verím tomu, že budúcnosť kúrenia spočíva v dreve. My sme si z toho dôvodu zaobstarali u www.komin-lacno.sk novú komínovú zostavu a budúci rok plánujeme obstaranie kotla na tuhé palivá. Je pravda, že máme výhodu vlastného lesa, ale v rámci všetkých ostatných komodít je drevo stále najlacnejšie.
KarolDd
28.02.2021 10:04
Kurenie
Ja si teda nedokážem predstaviť, že by som mal doma kúriť plynom. Plyn by som si nedal ani do auta, nieto do domu. Príde mi to strašne nebezpečné :-) . My kúrime elektrinou. Kúpil som také špeciálne vykurovacie fólie z https://www.heatflowslovakia.sk/ , takže máme kúrenie bezpečné a hlavne bezúdržbové :-) .
Ivulenka
24.02.2021 21:55
Káva
Ahojte, ja som potrebné tiež nedávno skúšala prejsť na trochu Jince palivo a to na toto tu - https://www.fairtradecentrum.sk/fair-trade-kava-bez-kofeinu/ .... Ide o kávu, ktorá je bez kofeínu a ako čerešnička na torte je fair trade, čo si myslím, že v tomto roku vám ponúkne naozaj málo kto vzhľadom k ekonomickej situácii po celom svete korona nekorona :-)
Pridať komentár