V Prešove pripravili mikulášske prekvapenie pre deti zo sociálne odkázaných rodín

865x
08. December 2020
Udržiavanie tradícií aj počas pandémie
 
Mesto Prešov pripravilo a rozdalo mikulášsku nádielku pre viac ako 100 detí zo sociálne odkázaných rodín. Mesto intenzívne vykonáva sociálnu prácu a aj v tomto náročnom období sa snaží udržiavať krásne predvianočné tradície, medzi ktoré patrí aj sladká nádielka od Mikuláša.
 
Za prísnych bezpečnostných a hygienických opatrení pripravili pracovníci Odboru služieb pre občanov MsÚ v Prešove mikulášsku nádielku pre deti zo sociálne odkázaných rodín. Pre hrozbu šírenia ochorenia COVID-19 boli balíčky so sladkosťami pripravené v priestoroch Mestského úradu v Prešove a deti s rodičmi prichádzali postupne počas celého dňa, aby sa dobrou myšlienkou neohrozili deti, ich rodičov a ani zamestnancov.
 
Aj keď nádielka nebola spojená s kultúrnym programom, zamestnanci Odboru služieb pre občanov sa snažili vyčariť deťom úsmev na tvári veselými doplnkami – červeným oblečením, čiapkami a čelenkami. Nechýbal ani Mikuláš, z ktorého mali deti veľkú radosť.
 
Mesto Prešov týmto spôsobom pomohlo rodičom, ktorí sú v zlej ekonomickej situácii, aby si aj ich deti našli sladký balíček od Mikuláša. Príjem rodičov totiž často nepostačuje ani na zabezpečenie základných životných potrieb rodiny a súčasná pandemická situácia tento stav ešte zhoršila.
(9:31, presov.sk) 
Diskusia
Pridať komentár