Wifi na svidníckych uliciach bude verejne dostupné

940x
09. December 2020
Bezplatne pre domácich i návštevníkov
So spustením siete sa ráta na prelome decembra a januára 
 
Vo Svidníku sa práve inštaluje 10 prístupových bodov WIFI v centre mesta a blízkom okolí. Každý, kto prejde ulicami mesta, sa bude môcť pripojiť a použiť sieť bezplatne.
 
Svidník chce byť samosprávou pre každú vekovú kategóriu a uvedomuje si, že byť pripojený je v dnešnej dobe nevyhnutné. Zapojili sa preto do projektu na vybudovanie WiFi prístupových bodov pre domácich i návštevníkov k širokopásmovému internetu o minimálnej rýchlosti 30 Mbps.
 
Skvalitniť život v meste sa týka všetkých sfér, od chodníkov a ciest, od škôl a škôlok, od zlepšovania voľnočasových aktivít ako je prekrytie ľadovej plochy a vybudovanie ihriska pri ZŠ 8. mája, od vybudovania mestského Zariadenia pre seniorov až po voľné dostupné WIFI a to práve inštalujú.
 
Wifi PRE TEBA
 
Aktivita pod názvom Wifi PRE TEBA prinesie pre každého pripojeného užívateľa dostupné surfovanie na sieti a ako uvítacia stránka sa zobrazí www.svidnik.sk. Spustenie voľne dostupnej siete by malo byť na prelome decembra a januára, o dátume budeme verejnosť informovať.
 
O projekte
 
Výška nenávratného finančného príspevku je 14 250,00 eur z Operačného programu Integrovaná infraštruktúra so špecifickým cieľom Zvýšenie pokrytia širokopásmovým internetom / NGN.
  • Informácie o Operačnom programe Integrovaná infraštruktúra nájdete na www.opii.gov.sk
  • Riadiaci orgán: www.mindop.sk
  • Centrálny koordinačný orgán: www.eufondy.sk
(12:31, svidnik.sk)
Diskusia
Pridať komentár