Park za bazilikou dostáva finálnu podobu

11x
27. Apríl 2015

Dokončujú sa práce v parku za bazilikou

  

Park za bazilikou

 

V parku za bazilikou sa ešte dňa 17. 10. zišiel primátor Bardejova Boris Hanuščak spolu s oblastným riaditeľom pre Prešovský kraj v oblasti dodávania stavebných prác Jánom Hehejíkom a s primátorovým zástupcom Petrom Prokopovičom, aby spolu slávnostne poklepali základný kameň rekonštrukcie tohto parku. Práce sa pred niekoľkými týždňami po zimnej prestávke rozbehli a dnes už je zrejmé, aký vzhľad nadobudne nová oddychová zóna. 

Okrem prác za bazilikou sa dokončujú práce aj na Hviezdoslavovej ulici a takisto finálnu podobu dostáva kruhový objazd pri bocianoch. 

Súčasťou rekonštrukčných prác je aj vybudovanie dvoch nových kruhových križovatiek – na križovatke ulíc Hviezdoslavova, Jiráskova a Partizánska a na križovatke Pri bocianoch, čím by sa mali zlepšiť podmienky pre plynulosť a bezpečnosť cestnej premávky. Práve prvý menovaný kruhový objazd bude patriť pod projekt revitalizácie centrálnej zóny. „Cena tohto celého diela sa vyšplhala na sumu takmer 2 200 000 eur. Začatie prác sa trošku posunulo, potrebné bolo ukončiť celý administratívny proces pravidiel pri čerpaní eurofondov,“ prezradil vedúci kancelárie primátora mesta Bardejov Jozef Guliga.

(17:30, red)

661
Diskusia
Pridať komentár