Zamestnancom v sociálnych službách vyplatil kraj odmeny

1980x
11. December 2020
V priemere tisíc eur
Zamestnanci si prilepšili 
 
Celkovo 1,5 milióna eur rozdelil Prešovský samosprávny kraj medzi zamestnancov 25 zariadení sociálnych služieb vo svojej pôsobnosti. Odmeny im vyplatil k mesačnej mzde v decembri.
 
Zamestnanci 25 zariadení sociálnych služieb v zriaďovateľskej pôsobnosti Prešovského samosprávneho kraja (PSK) si pred Vianocami prilepšili. Župa im v decembri pripísala k mesačnej mzde vianočné odmeny.
 
„Tento rok bol pre zamestnancov sociálnych zariadení obzvlášť náročný. Pandémia Covid si vyžiadala ich nasadenie na dvesto percent. Viacerí z nich zostali na dlhší čas odlúčení od svojich rodín a v izolácii sa starali o prijímateľov sociálnych služieb. Čo samozrejme nebolo vôbec ľahké. Preto som rád, že sme sa mohli týmto zamestnancom, či už zdravotným sestrám, opatrovateľkám, sociálnym pracovníčkam, upratovačkám, ale aj kuchárkam a všetkým ostatným zamestnancom, aspoň takýmto spôsobom poďakovať za ich prácu,“ uviedol predseda PSK Milan Majerský s tým, že boj s koronavírusom sme ešte zďaleka nevyhrali, preto je potrebné zamestnancov v sociálnej sfére motivovať.
 
V priemere dostal každý zamestnanec 550 eur. Z rozpočtu krajskej samosprávy išlo na tento účel celkovo 750-tisíc eur. Okrem toho boli zamestnancom vyplatené aj odmeny Ministerstva práce sociálnych vecí a rodiny za prvú vlnu koronavírusu. Medzi viac ako 1400 zamestnancov svojich zariadení sociálnych služieb PSK rozdelil ďalších 750-tisíc eur. Každému zamestnancovi tak v decembri pribudlo k výplate celkovo priemerne tisíc eur.
 
Prešovský samosprávny kraj vyplácal zamestnancom svojich zariadení sociálnych služieb odmeny už aj počas prvej vlny koronavírusu. V júni prešovská župa rozdelila finančné prostriedky vo výške 940-tisíc eur vrátane odvodov.
(13:27, L. Heilová, foto: J. Štovka)
Diskusia
Pridať komentár