VIDEO | Na Prešovskej univerzite vyrastá jedinečný koncept didaktického parku

1337x
12. December 2020
Symbolika cezhraničnej spolupráce
Pozrite si videoreportáž 
 
Koncept didaktického parku v západnej časti areálu Prešovskej univerzity dostáva reálne kontúry. Unikátny doplnkový prvok výučby má slúžiť nielen študentom, ale aj návštevníkom areálu. Popri estetickej rovine bude vynikať aj jeho funkčnosť.
 
„Toto územie sa nachádza v blízkosti rieky Torysa, takisto je v blízkosti cyklistickej euromagistrály Eurovelo 11, to znamená, že ide o veľmi intenzívne funkčné využitie tohto územia, ktoré bolo doteraz prakticky využívané len ako extenzívne miesto pre psíčkarov, boli tu náletové dreviny a celé územie pôsobilo takým ošarpaným dojmom,“ uviedol prorektor Prešovskej univerzity Peter Adamišin.
 
Zdroje na revitalizáciu priestoru sa univerzite podarilo získať vlani, projekt začali realizovať v jeseni tohto roka. Jeho symbolika je založená na cezhraničnej spolupráci.
 
„Celý tento priestor pôsobí z výšky ako list stromu, to bola aj koncepcia architektov, kde predstavujeme spoločné územie slovensko-poľského pohraničia ako jedno integrálne územie – s prezentovaním spoločnej fauny, flóry, histórie kultúry,“ doplnil Adamišin.
 
Didaktický park by mal byť dokončený už v decembri. Po finalizácii úprav námestia medzi Vysokoškolským areálom a študentskými domovmi je aj tento projekt dôkazom toho, že univerzita nespí a ide ruka v ruke s požiadavkami súčasnej doby.
(17:08, red)
Diskusia
Pridať komentár